Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Muzeul ASTRA cumpără aparatură multimedia interactivă pentru dezvoltarea culturală și educațională la Casa Artelor

Muzeul ASTRA cumpără aparatură multimedia interactivă pentru dezvoltarea culturală și educațională la Casa Artelor

Muzeul ASTRA, în cadrul proiectului „Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor - Centru de activități și resurse regionale”, anunță o achiziție pentru a îmbunătăți experiența culturală și educațională a comunității sibiene în nou reabilitata Casă a Artelor din Piața Mică.

Licitația urmărește achziționarea aparaturii multimedia interactive, în valoare de aproape jumătate de milion de lei.

Aparatura multimedia este destinată activităților incluse în proiect, care cuprind: program expozițional, program educațional, program de accesibilizare și program de servicii culturale conexe. Aceste echipamente vor contribui la diversificarea și îmbunătățirea ofertei culturale și educative oferite de Casa Artelor, promite conducerea instituției în documentația de licitație.

Printre echipamentele vizate se numără sisteme digitale de semnalizare și afișaj interior, sisteme de proiecteție și videomaping, sisteme interactive, sisteme de proiecție interactivă, sisteme de sunete pentru expoziții, sistem de management și vizualizare conținuturi culturale expoziționale redate prin realitate augmentată (AR) etc.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 476.496.2 RON, iar implementarea acesteia este finanțată prin Granturile SEE 2014–2021.

Licitația va avea loc pe 18 martie.

Anul acesta, Muzeul ASTRA din Sibiu va inaugura Casa Artelor, primul centru care va reuni învățarea, promovarea și comercializarea obiectelor meșteșugărești de artă românească. Investiția totală în proiect depășește 2.5 milioane euro, fiind realizată deja în proporție de 85%, și a inclus renovarea completă a clădirii de patrimoniu din Piața Mică a Sibiului și transformarea ei în spațiu pentru organizarea de ateliere de meșteșugărit, o Galerie de Artă Populară de unde doritorii vor putea achiziționa obiecte de artizanat, dar și o cafenea culturală amenajată la parterul casei.

Ciprian Ștefan, directorului Muzeului Astra, a anunțat că deschiderea oficială a Casei Artelor va avea loc în 7 mai. De asemenea, reprezentanții instituției au lansat și programul educațional de care se vor putea bucura elevii din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1018

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus