Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Organizatorii Galei Caritabile „Mergem Înainte” au cumpărat echipamentele pentru recuperarea medicală a copiilor de la Spitalul de Psihiatrie. „Reprezintă speranța și progresul pentru micii pacienți și familiile lor”

Organizatorii Galei Caritabile „Mergem Înainte” au cumpărat echipamentele pentru recuperarea medicală a copiilor de la Spitalul de Psihiatrie. „Reprezintă speranța și progresul pentru micii pacienți și familiile lor”

Organizatorii Galei Caritabile „Mergem Înainte” anunță că au fost cumpărate echipamentele medicale pentru Secția de recuperare copii de la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda”. Cu ajutorul sponsorilor și al comunității a fost strânsă suma de 122.250 lei, bani care au făcut posibilă achiziționarea dispozitivului medical pentru activarea musculaturii prin vibrații și aparatul de electrostimulare pentru recuperarea funcției de înghițire.

Asociația pentru Copil și Familie HEART, în colaborare cu Asociația Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu și cu sprijinul asociațiilor BABY CARE SIBIU și Mâini Unite anunță că dispozitivele medicale achiziționate în urma Galei Caritabile „Mergem Înainte” din luna noiembrie 2023, au fost primite și sunt acum funcționale.

„Secția de recuperare copii de la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu este un centru de referință în România, iar aceste dispozitive reprezintă o valoare adăugată de care pacienții pot beneficia. Atât Galileo cât și VitalStim reprezintă instrumente esențiale în procesul de recuperare a copiilor, facilitând progresele și contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității vieții acestora. Galileo aduce kinetoterapia la un nivel superior, oferind un antrenament personalizat și eficient într-un timp record, în timp ce VitalStim susține recuperarea funcției de înghițire.

„Am primit cu bucurie și curiozitate noua aparatură achiziționată cu fondurile strânse cu prilejul Galei caritabile "Mergem înainte". Acest lucru reprezintă un pas mare înainte în creșterea calității serviciilor medicale și în dezvoltarea profesională a specialiștilor în recuperare pediatrică din Secția Recuperare Neuropsihomotorie Copii din Spitalul de Psihiatrie Sibiu. Procedurile sunt acceptate cu plăcere de micuții noștri pacienți, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Părinții ne-au confirmat succesul noilor terapii, iar terapeuții și medicii le-au studiat și adoptat rapid în programele de terapie. Intenționăm să aprofundăm studiul rezultatelor utilizării noilor terapii. Colectivul secției mulțumește și pe această cale inimoaselor doamne din organizațiile și asociațiile din Sibiu care au organizat gala caritabilă, precum și tuturor participanților și donatorilor. Suntem profund recunoscători”, a declarat Dr. Luca Silvia, Medic Șef Secție Recuperare NPM Copii.

În cadrul Galei Caritabile „Mergem Înainte” organizatorii au reușit să strângă cu ajutorul sponsorilor și al comunității, suma de 122.250 lei, ceea ce a permis achiziționarea dispozitivelor medicale Galileo și VitalStim .

„Am făcut un pas uriaș înainte, iar emoțiile noastre sunt greu de descris în cuvinte. Mulțumim din inimă tuturor celor care ne-au susținut în acest demers. Cred cu toată sinceritatea că cele două dispozitive medicale achiziționate pentru secția de recuperare a copiilor de la Spitalul de Psihiatrie Gheorghe Preda nu sunt doar tehnologie – ele reprezintă speranța și progresul pentru micii pacienți și familiile lor”, a declarat Liliana Tempean, președinte al Asociației pentru Copil și Familie HEART.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus