Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Gală Caritabilă: Baby Care a strâns aproape 90% din banii necesari pentru cumpărarea unui aparat complex pentru bebeluși

Gală Caritabilă: Baby Care a strâns aproape 90% din banii necesari pentru cumpărarea unui aparat complex pentru bebeluși

Anul acesta la Sibiu a avut loc prima ediție a Galei Caritabile „Dăm startul în viață” organizată de Baby Care Sibiu. Principalul scop al evenimentului a fost obținerea de fonduri pentru achiziționarea de aparatură performantă atât de necesară într-o Secție de Neonatologie, acolo unde bebelușii născuți prematur sunt ajutați în lupta pentru viață.

Prima Gală Caritabilă organizată de Asociația Baby Care a avut loc la Sibiu, în data de 25 noiembrie. Principalul scop a fost strângerea sumei necesare pentru achiziționarea unui monitor complex care permite nu doar monitorizarea semnelor vitale – frecvența respiratorie și cardiacă, saturația în oxigen din sânge – ci și monitorizarea activității electrice a creierului și a concentrației de oxigen existente la nivelul creierului.

„Aceste variabile sunt extrem de importante la prematuri și nou-născuții bolnavi pentru că ne permit să evaluăm mai bine impactul bolii și al tratamentelor asupra creierului, un organ încă în plină dezvoltare nu numai la prematuri ci și la nou-născuții la termen, permițându-ne să optimizăm prognosticul acestor copii atât pe termen scurt cât și pe termen lung”, spune dr. Livia Ognean, președintele Asociației Baby Care Sibiu.

Alături de această asociație, în calitate de parteneri, au fost și cei de la Asociația Pentru Copil și Familie, condusă de Liliana Tempean dar și mamele de la Asociația Mâini Unite.

La Gala Caritabilă au fost prezenți, alături de părinții lor și foști mici pacienți, dar și ambasadori ai Asociației Baby Care Sibiu, oameni generoși care luptă pentru micuții războinici.

gala baby care

„Mulțumim, așadar, talentaților și generoșilor Radu Nechifor și Anca Mărginean, ambasadori care spun mereu prezent când este să „dea startul în viață”. Mulțumim, Oana Jurj, mamă de prematuri mititei (azi mari, prezenți și ei la Gală), ambasadoare și ea Baby Care Sibiu. Cu siguranță micuța cămășută purtată de unul din gemenii ei la 6 săptămâni a reușit să-i facă pe cei prezenți să-și imagineze cât de mic e un premăturel și de câte are nevoie pentru a supraviețui. Mulțumim, de asemenea, membrilor formației Riff și talentaților dansatori de la Academy of Dance Rise Up Group pentru momentele frumoase petrecute împreună în acea seară”, transmite dr. Livia Ognean.

Gala a fost condusă de Andreea Bogdan și Nicolle Stănese!

Din obiectele licitate în cadrul galei s-a strâns suma de 21.680 lei în contul monitorului. De asemenea, au fost persoane care au donat în contul asociației chiar dacă nu au fost prezenți la eveniment.

Astfel, s-a reușit strângerea a 89.100 lei din cei 100.000 lei necesari pentru achiziționarea monitorului complex de semne vitale. Nu mai este decât un pas până la realizarea obiectivului.

Cei ce doresc mai pot contribui cu donații direct în contul Asociației Baby Care Sibiu, cont deschis la BRD, Filiala Gară: RON: RO 50BRDE330SV17320573300.

Radu Nechifor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Noua securitate.

Acum 1 lună

Când citesc TS parca citesc ordinul pe unitate. Să trăiți!
Raspunde

Un curios

Acum 1 lună

Toata povestea asta devine un pic cam rasuflata. In fiecare an se fac aceaste gale si strangeri de fonduri pentru diverse aparate. Dar unde a fost doamna doctor cand anul trecut si in 2020 s-a dotat Spitalul Jud Sibiu cu aparatura in valoare de 17.000.000 lei prin POIM ( asta doar intr-o singura licitatie)!!!!!. Licitatii se fac in permanenta iar CJ Sibiu este una din ordonatoarele de credit. Cum apare dna Campean la aceste gale stiind ca are banii necesari de la buget dar apeleaza la bunavointa populatiei? Nu zic ca nu trebuie acest monitor sau ca personalul nu este eficient dar de ce nu se apeleaza la resursele statului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus