Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Descoperă Universul într-o călătorie interstelară și interactivă la Planetariul Shopping City Sibiu

Descoperă Universul într-o călătorie interstelară și interactivă la Planetariul Shopping City Sibiu

În perioada 15 – 31 martie, în zona food-court situată la etajul 1, Shopping City Sibiu îi invită pe micii exploratori într-o aventură cosmică în care vor descoperi planetele din Sistemul Solar, misterele constelațiilor din Emisfera Nordică și constelațiile zodiacale.

Anul trecut, Planetariul a fost o bucurie pentru familiile cu copii, precum și pentru grupurile organizate din grădinițe și școli. Anul acesta, centrul comercial revine cu o nouă selecție de filme și proiecții despre univers, prezentate la cerere în limba română sau germană.

Programul cuprinde o varietate de proiecții cu tematică astronomică, adaptate pentru toate vârstele. Domul în care vor avea loc proiecțiile este amplasat într-o cupolă gonflabilă cu un diametru de 8 metri și poate găzdui până la 45 de spectatori, atât copii, cât și adulți.

Khrumka și Racheta Magică

Unul dintre spectacolele îndrăgite este „Khrumka și Racheta Magică”, un show full dome potrivit atât pentru copii, cât și pentru publicul larg. În această aventură captivantă, Khrumka și prietenul său Kippy explorează spațiul din mica lor școală din pădurea de basme și apoi, însoțiți de ghidul robot, Robik, se lansează într-o călătorie uimitoare prin Sistemul Solar într-o rachetă magică. Spectacolul dezvăluie lucruri fascinante despre eclipsa solară și asteroizi, captivând publicul cu o poveste educativă însoțită de imagini uluitoare.

Spectacolul poate fi vizionat zilnic, la următoarele ore: 10:00, 11:30, 13:00, 14:30, 16:00, 17:30, 19:00, 20:30.

Viață Extraterestră – Lumi Îndepărtate

Un alt spectacol de neratat este „Viață Extraterestră – Lumi Îndepărtate”, care propune să exploreze întrebările despre existența vieții extraterestre –  Cerul de noapte: o priveliște a infinitului. Există acolo viață extraterestră? Oare astfel de extratereștri călătoresc prin spațiu și vizitează Pământul? De la misterele constelațiilor din Emisfera Nordică și a celor zodiacale, până la posibilitatea găzduirii vieții extraterestre pe exoplanete.

Programul spectacolului este de luni până duminică, la orele: 10:45, 12:15, 13:45, 15:15, 16:45, 18:15, 19:45, 21:15.

În plus, cei mici vor putea viziona la cerere proiecții precum Două Bucăți Mici de Sticlă – Uimitorul Telescop”, în care doi studenți, împreună cu o femeie astronom, explorează misterele universului prin lentile mici, de la Galileo la telescopul spațial Hubble. Proiecția prezintă descoperirile uluitoare ale astronomiei, și este potrivit pentru toate vârstele.

Aventură în sistemul solar – Incredibilul soare aduce în prim-plan frumusețea și misterul universului, oferind publicului o călătorie captivantă prin adâncurile sistemului solar.

De pe Terra în Univers prezintă o aventură fascinantă, plină de culoare și dinamism, prin spațiu și timp. Cei mici se vor bucura de splendoarea simfoniei corpurilor cerești din Sistemul Solar și vor avea ocazia să călătorească către locurile de naștere ale stelelor, dar și în locurile unde stelele s-au stins. Totodată, copiii vor descoperi Calea Lactee, unde vor traversa imensitatea inimaginabilă a miliardelor de galaxii și vor vedea marginile Universului observabil, la cca. 14 miliarde de ani lumină.

Fiecare proiecție are o durată de aproximativ 30 de minute, iar prețurile diferă în funcție de alegeri:

  • Bilet individual: 30 lei/persoană
  • Ofertă pentru două proiecții: 50 lei/persoană
  • Ofertă pentru grupuri de peste 10 persoane: 25 lei/persoană

Despre Shopping City Sibiu

Cu o suprafaţă totală închiriabilă de 83.000 mp, Shopping City Sibiu este cel de-al treilea parc de profil din România şi cea mai importantă zonă comercială din oraş, atât ca dimensiune, cât şi ca mix al retailerilor ancoră: două hypermarket-uri Auchan şi respectiv, Carrefour, Mobexpert, Leroy Merlin, Altex, Flanco, Decathlon, Hervis, Reserved, Sinsay, Half Price, H&M, C&A, Deichmann, CCC, Humanic, Douglas, DM, Mohito, Cropp, House, Mizar,Triumph, Penti, Teilor, Smyk și Noriel, Lensa, Pandora sau hiperfarmacia Dr. Max.

Shopping City Sibiu a intrat în 2018 într-un amplu proces de modernizare și extindere, ce a fost finalizat, în primăvara anului 2019, cu un nou nivel, dedicat foodcourt-ului, cinema-ului Cineplexx și în curând și unei săli de fitness STAY FIT.

În ansamblul său, parcul comercial reuneşte un mix de retaileri reprezentativi internaţionali şi locali, care definesc Shopping City Sibiu drept principala destinaţie de shopping din oraș si împrejurimi pentru familii.

În 2021 Shopping City Sibiu a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel access la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în toate cele 15 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România.  Înrolarea în program este gratuită, SPOT poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.

Shopping City Sibiu este situat la 5 minute de centrul oraşului, lângă DN1 şi dispune de 1.600 locuri de parcare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus