Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Spectacol cu intrare gratuită la Sala Oglinzilor. Centrul Cultural Maghiar din Sibiu împlinește 18 ani

Spectacol cu intrare gratuită la Sala Oglinzilor. Centrul Cultural Maghiar din Sibiu împlinește 18 ani

Sibienii sunt invitați să participe joi, 14 martie, de la ora 19, la Sala Oglinzilor (strada General Magheru, numărul 1-3) la un spectacol gratuit cu ocazia  împlinirii a 18 ani de la înființare a Centrului Cultural Maghiar și sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni (15 Martie).

Trioul Borbély - Batyu - Lőrinszky vă introduce în atmosfera tradițiilor muzicale din Ghimeș. Intrarea la spectacolul din Sibiu este liberă, în limita locurilor disponibile.

Farkas Zoltán „Batyu” este o figură aparte a vieții muzicale din Ungaria. Fiind unul dintre cei mai cunoscuți pionieri ai mișcării de păstrare și promovare a muzicii și dansului tradițional, cunoscută sub denumirea de ”táncház” (casa dansului), abordează formele de mișcare ale tradiției populare dintr-o perspectivă sintetică și le prelucrează bazându-se pe cunoașterea aprofundată a folclorului, creând parcursuri crossover cu inspirație folclorică asemenea prelucrărilor de muzică populară. Materialul concertelor sale, aflate la granița dintre muzică și dans, le prezintă de obicei în două formații diferite de duo. Într-unul din proiecte îl are ca partener pe Borbély Mihály, maestrul instrumentelor de suflat în domeniul etno-jazzului maghiar, iar în celălalt proiect colaborează cu Lőrinszky Attila, un contrabasist cu un spirit de experimentare și instrumentar muzical vast. Cei trei artiști au urcat pe scenă împreună pentru prima dată la Casa Muzicii Maghiare (Magyar Zene Háza) din Budapesta pentru a destrăma textura materialului dansant și muzical tradițional și a țese din firele deșirate un material nou, întins între mișcare și melodie.

Cu prilejul turneului din luna martie susțin spectacole la Institutele Culturale Maghiare Liszt din Sofia și București și la Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus