Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

38 de elevi vor reprezenta Sibiul la etapele naționale ale Olimpiadei de Matematică

38 de elevi vor reprezenta Sibiul la etapele naționale ale Olimpiadei de Matematică

38 de elevi din județul Sibiu s-au calificat în acest an la etapa națională a concursurilor și a Olimpiadei de Matematică. Competițiile se vor desfășura în Vaslui, Iași, Târgu – Mureș și Râmnicu-Vâlcea, începând cu 23 martie.

Olimpiada de matematică și-a desfășurat etapa județeană în 10 martie, iar după rezolvarea contestațiilor, au fost stabiliți elevii care vor reprezenta județul Sibiu la etapa națională. Aceasta se va desfășura în trei județe, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. 

Astfel, în perioada 9 – 12 mai, la Vaslui, se va susține etapa națională pentru clasele V – VI. Aici vor participa elevii Ștefan Man de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș (clasa a V-a) și Paul Bratu de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr Sibiu (clasa a VI-a).

În perioda 2 – 7 aprilie, tot la Vaslui, pentru clasele VII – VIII, unde vor participa elevii Carla Lăzăroaie de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu (clasa a VII-a) și Codrin Andrei Duică de la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu (clasa a VIII-a).

În aceeași perioadă, dar de data aceasta la Târgu Mureș, se va susține etapa națională pentru clasele IX- XII, specializarea matematică – informatică, unde vor participa elevii Maria Cristiana Negoiță de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (clasa a IX-a), Sara Marin de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (clasa a X-a), Daniel Bischin de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu (clasa a XI-a) și Alexandru Tudor Oancea de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu (clasa a XII-a).

Etapa națională a Concursului de Matematică aplicată „Adolf  Haimovici”, dedicat elevilor de la specializarea „Științele naturii” și de la filiera tehnologică, clasele IX – XII, va avea etapa națională în perioada 16 – 19 mai, la Iași.

Județul Sibiu va fi reprezentat de Mihai Daniel Pascu (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu), Ioan Mihai Drăgușin (Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu) la clasa a IX-a, Mihai Luca Vasiu (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu) la clasa a X-a, Miriam Șușu (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu), Maria Georgiana Vlad (Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș) la clasa a XI, de Patrik Andor (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu) și Matei Alexandru Tarîta (Colegiul Tehnic Energetic Sibiu) la clasa a XII-a.

Cei care intră cel mai repede în „focurile” concursurilor naționale de matematică sunt elevii care participă la Concursul Național „Tehnici Matematice” ce-și va desfășura etapa națională la Râmnicu-Vâlcea în 23 martie. Județul Sibiu va fi reprezentat de un lot numeros, format din 23 de elevi, pentru filiera tehnologică și științele naturii de la nivel liceal. Elevii care vor participa sunt:

- Eduard Nicolae Bondoc, Gabriel Alexandru Mentemir, Ioan Luca și Ștefan Duca la clasa a IX-a, filiera tehnologică, toți de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu;

- Ana-Maria Diaconescu și Maria Andrășel la clasa a X-a, filiera tehnologică, ambele de la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu;

- Ioan Robert Rostofoiu (Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu), Iulian Ilie Ludovic Abraham (Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie), Matei Alexandru Tarîta și Claudiu Marian Stănciulescu (Colegiul Tehnic Energetic Sibiu), filiera tehnologică, la clasa a XII-a;

- Ștefan Davel și Iosif Ștefan Manea la clasa a IX-a, filiera teoretică, specializarea Științele naturii, ambii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu;

- Vasile - Darius Ludoșan - (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu), Andreea Alexandra Blezu și Maria Iris Roșianu (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), filiera teoretică, specializarea Știjințele naturii, la clasa a X-a;

- Delia Niță (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu), Anne Christina Podișor și Vanessa Turean (Colegiul Națonal „Octavian Goga” Sibu), filiera teoretică, specializarea Științele naturii, la clasa a XI-a;

- Nicolae Octavian Albu (Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu), Dumitru Bogdan Ancuța, Ioana Alexandra Oaida, Ioan Ovidiu Agârbiceanu și David Vulcu (toți de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), filiera teoretică, specializarea Științele naturii, la clasa a XII-a.

Foto principală ilustrativă: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus