Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Premieră la Sibiu: Asociația „Copil Unicat” a organizat primul seminar dedicat ortezării pediatrice. Au participat peste 23 de specialiști

Premieră la Sibiu: Asociația „Copil Unicat” a organizat primul seminar dedicat ortezării pediatrice. Au participat peste 23 de specialiști

La mijlocul săptămânii trecute la Sibiu a avut loc un seminar dedicat ortezării pediatrice. Seminarul a fost susținut de Paul Koliweszka, un maistru recunoscut în ortezare și protezare, cu o experiență de peste două decenii în domeniu și a fost organizat de Asociația „Copil Unicat”. Potrivit organizatorilor, evenimentul este o premieră din punct de vedere al subiectului abordat.

Miercuri, 13 martie, Asociația Copil Unicat a marcat un moment important în domeniul ortezării pediatrice prin organizarea unui seminar găzduit în premieră la Sibiu. Evenimentul a fost susținut de Paul Koliweszka și a reunit 23 de specialiști în medicină, inclusiv medici cu specializări în recuperare medicală pediatrică, neurologie pediatrică și ortopedie pediatrică, pentru a discuta despre cele mai recente inovații în ortezare și posibilitățile de implementare a acestora în România. Întreaga acțiune s-a desfășurat în noua sală de evenimente a hotelului Joyme.

Scopul evenimentului a fost să creeze o punte de colaborare între medici, terapeuți și tehnicieni în ortezări, facilitând astfel un proces de recuperare mai eficient și mai personalizat pentru copiii cu paralizie cerebrală și alte dizabilități neuromotorii.

„Discuțiile s-au axat pe tehnologiile și metodologiile avansate utilizate în centrele de top din Germania, cu o dorință unanimă de a le aduce mai aproape de copiii din țara noastră. Participanții au exprimat un interes viu pentru aprofundarea cunoștințelor în diverse arii ale ortezării, indicând o direcție pozitivă și proactivă pentru viitor. Asociația Copil Unicat și-a reafirmat angajamentul de a fi în fruntea inovației și educației în domeniul medical pediatric, punând bazele unui viitor în care fiecare copil să aibă acces la cele mai bune soluții de tratament și recuperare”, spune Ana Maria Dinu, președintele Asociației Copil Unicat.

Asociația „Copil Unicat” s-a născut în toamna anului 2017 în urma unei experiențe dureroase pe care doi părinți au trăit-o într-o Românie a secolului XXI și pe care mulți alți părinți o mai trăiesc încă. După ce copilul le-a fost diagnosticat, destul de târziu, cu hemipareză spastică, pe partea stângă, au dat piept cu realitatea: șapte 7 ani de tratamente și dispozitive medicale făcute în România, fără rezultate majore și doi ani într-o clinică din Germania, cu prime rezultate uimitoare. Chiar dacă tratamente și drumuri în Germania au mai urmat, abordarea a fost cu totul alta, mult mai ușoară și eficientă. Acesta este motivul pentru care Asociația „Copil Unicat” are ca scop crearea de proiecte pentru a sprijini părinții care se trezesc în fața unui astfel de diagnostic, iar organizarea seminarului care a avut loc la Sibiu săptămâna trecută a constituit realizarea unuia dintre cele mai importante obiective de anul acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus