Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Elevii Liceului „Terezianum” vor face practică pe echipamente în valoare de 260 de mii de euro. Cele vechi de peste 40 de ani au fost înlocuite printr-un proiect Rotary Sibiu

Elevii Liceului „Terezianum” vor face practică pe echipamente în valoare de 260 de mii de euro. Cele vechi de peste 40 de ani au fost înlocuite printr-un proiect Rotary Sibiu

Elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu se vor pregăti de acum pe echipamente de ultimă generație care le-au înlocuit pe cele vechi, de peste 40 de ani. Atelierul de panificație și patiserie al liceului a fost retehnologizat printr-un proiect comunitar implementat de Rotary Club Sibiu, Rotaract Sibiu și Interact Sibiu.  

Proiectul a fost inițiat în anul 2022 și a primit aprobare pentru a fi finanțat un an mai târziu. Investiția în atelierul de panificație și patiserie a fost de 260.000 de euro și a constat în echipamente noi, similare cu cele din mediul industrial de profil, care înlocuiesc utilajele uzate moral și fizic cu vechime de 40 de ani. Acestea din urmă au fost casate. Prin intermediul acestui proiect a fost înlocuită inclusiv infrastructura: pavimente, instalația sanitară, partea electrică, tabloul de alimentare, sistemul de evacuare în caz de incendiu, iar pereții au fost zugrăviți și vopsiți.

Finanțarea proiectului a fost susținută de mediul de afaceri din Sibiu, reprezentat în mod deosebit de firmele Boromir, Consilo web și Simpa. „Mulțumim companiilor, instituțiilor, organizațiilor și prietenilor care au susținut finanțarea și implementarea proiectului”, transmit reprezentanții Rotary Club Sibiu.

Inaugurarea noilor echipamente a avut loc luni, 18 martie în prezența oficialităților locale și a altor invitați speciali.

În acest context elevii acestui liceu vor fi pregătiți și instruiți pe echipamente de ultimă generație, vor avea un acces mai ușor pe piața muncii la companiile de profil și cadre didactice motivate.

Liceul are 678 de elevi și 75 de cadre didactice și personal calificat pentru învățământul tehnic de specialitate în domeniul industriei alimentare. Unitatea școlară asigură și pregătirea elevilor din centrele de  plasament și a elevilor cu cerințe educaționale speciale.

„Dotarea atelierului de instruire practică este în sprijinul beneficiarilor direcți ai educației - elevii! Aici vor dobândi deprinderile necesare pentru calificările de brutar, patiser și cofetar. Vorbim despre un număr de șase clase de la învățământul de masă și un număr de opt clase cu elevi cu Cerințe Educaționale Speciale, toate cele 14 de la școala profesională și patru clase de elevi de la liceu cu specializarea tehnician în industria alimentară”, spune și prof Marian Solomon, directorul Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum”.

Proiectul a fost susținut de Fondația Rotary International, mediul de afaceri, Primaria Sibiu, Cluburile Rotary și Rotaract Sibiu, cluburi din Germania și membrii ai cluburilor.

Mai jos câteva fotografii cu echipamentele vechi care au fost casate

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus