Sâmbătă,
13.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Controale la supermarketurile din Sibiu: Cea mai mare amendă, aplicată pentru angajați part-time care lucrau peste program

Controale la supermarketurile din Sibiu: Cea mai mare amendă, aplicată pentru angajați part-time care lucrau peste program

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat în perioada 11 martie - 15 martie o serie de controale la supermarketurile și hypermarketurile din Sibiu.

În total au fost verificați 30 de angajatori din acest domeniu, cele mai grave probleme identificate referindu-se la depistarea unor angajați part-time care munceau peste program.

”În domeniul relațiilor de muncă au fost depistate 2 persoane care prestau activitate cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, fapt pentru care s-a acordat 1 amendă în valoare de 20.000 lei”, informează conducerea ITM Sibiu.

În plus, au mai fost aplicate o amendă în valoare de 1.500 lei și 15 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii privind timpul de muncă, respectiv 21 de  avertismente pentru nerespectarea altor prevederi legale.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost acordate 5 amenzi în cuantum de 22.000 lei și 48 avertismente.

”Încurajăm angajatorii din sectorul comercial să acorde o atenție deosebită respectării legislației muncii și a normelor de securitate și sănătate în muncă pentru a asigura un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți salariații” spune Alexandru Marius Stănilă, inspector șef I.T.M. Sibiu.

În urma controalelor au fost dispuse un număr de 108 măsuri de remediere a deficiențelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 3 săptămâni

Ar trebui ca amenda sa fie primă pt angajatii respectivi.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus