Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

S-au ocupat posturile de medic specialist ORL scoase la concurs de Spitalul Județean și se caută medic cardiolog, neurolog și un pompier

S-au ocupat posturile de medic specialist ORL scoase la concurs de Spitalul Județean și se caută medic cardiolog, neurolog și un pompier

Spitalul Județean din Sibiu continuă scoaterea etapizată la concurs a posturilor vacante din unitate. Un post de pompier și două de medici sunt ultimele anunțuri postate și pentru care încă se mai pot depune dosare. Din posturile scoase la concurs până acum s-au ocupat cele două de medici ORL și un post de maistru I.Restul consursurilor sunt încă în desfășurare. 

În data de 7 martie a fost scos la concurs un post de pompier, iar cel care-l va obține va fi angajat pe o perioadă nedeterminată și va trebui să muncească opt ore pe zi. Candidații trebuie să dețină o diplomă de Bacalaureat și să aibă o experiență de minim cinci ani în muncă. Data limită de depunere a dosarelor este până în 21 martie, la ora 15.00, iar până în 25 martie dosarele depuse vor fi selectate.

Citește și: Spitalul Județean caută medic legist cu jumătate de normă și doi medici ORL. Dosarele se depun până la începutul lunii martie

În 29 martie se va susține proba scrisă pentru obținerea acestui post și rezultatele vor fi afișate în aceeași zi. În data de 2 aprilie persoanele care ajung până în acest punct al concursului vor susține interviul, iar în 4 aprilie se va afla cine a obținut acest post.

De asemenea, Spitalul Județean a scos la concurs și un post de medic cardiolog. Cei care își vor depune dosarele nu au nevoie de vechime în muncă și nici în specialitatea studiilor. Trebuie însă să fie absolvenți ai Facultății de Medicină, specialitatea cardiologie și competență de cardiologie intervențională sau, cel puțin în curs de efectuare a acestor competențe.

Dosarele pot fi depuse până în data de 22 martie, astfel încât proba scrisă să poată fi susținută în data de 2 aprilie. După depunerea contestațiilor, dacă va fi cazul și afișarea rezultatelor, candidații care au trecut de proba scrisă vor avea de susținut proba practică în data de 5 aprilie, iar în 9 aprilie se va ști dacă Spitalul Județean are un nou medic cardiolog.

Citește și: Spitalul Județean a scos la concurs unul din cele cinci posturi vacante la Urgențe. Nu este nevoie de vechime: „Oferim o șansă și tinerilor rezidenți”

Cel de-al treilea post aflat pe site-ul spitalului pentru are încă se mai pot depune dosare este cel de medic specialist neurolog. Nici în acest caz nu se solicită vechimea în muncă sau în specialitatea studiilor ci doar Facultatea de medicină, specialitatea neurologie. Dosarele pot fi depuse până în data de 29 martie,  iar proba scrisă se va susține în 11 aprilie. În data de 16 aprilie candidații ajunși în acest punct vor susține proba clinică, iar în 18 aprilie se va afișa rezultatul final al concursului.

Potrivit documentației de pe site-ul spitalului, în ultimul timp s-au ocupat cele două posturi vacante de medici ORL-iști unde rezultatul final a fost publicat în 18 martie, doi candidați fiind admiși, un maistru I, pentru care rezultatul final a fost publicat în 12 februarie.

Vă reamintim că la începutul acestui an reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au cerut Ministerului Sănătății printr-un memorandum, 76 de posturi. Dintre acestea, 36 de posturi au fost aprobate, printre ele numărându-se și 19 posturi pentru medici.

Acestea sunt două posturi pentru Urologie, jumătate de post pentru medicina legală, publicat astăzi pe site-ul spitalului ca fiind scos la concurs, două posturi pentru secția ORL, publicate pe site în urmă cu două zile ca fiind scoase la consurs, două pentru Chirurgie Vasculară, unul pentru Neurologie, cinci pentru Medicina de urgență, două pentru Boli infecțioase, două pentru Anestezie și Terapie Intensivă 2 (ATI 2), unul pentru Cardiologie și unul pentru secția de Oncologie.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean aceste posturi sunt scoase etapizat, în funcție de încheierea demersurilor necesare.

De asemenea, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, reprezentanții Spitalului Județean au făcut un al doilea memorandum către Ministerul Sănătății prin care s-a cerut aprobarea altor 11 posturi care au fost vacantate în lunile noiembrie și decembrie ale anului 2023.

În Unitatea de Primiri Urgențe și Secția Boli Infecțioase rămân cele mai importante deficiențe de personal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus