Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Spitalul Județean a scos la concurs unul din cele cinci posturi vacante la Urgențe. Nu este nevoie de vechime: „Oferim o șansă și tinerilor rezidenți”

Spitalul Județean a scos la concurs unul din cele cinci posturi vacante la Urgențe. Nu este nevoie de vechime: „Oferim o șansă și tinerilor rezidenți”

Spitalul Județean de Urgență Sibiu scoate la concurs un post de medic pentru Secția de Primiri Urgențe. Perioada este nedeminată și este destinat medicilor rezidenți în anul V. În acest context nu se solicită nici vechime în muncă și nici vechime în specialitatea studiilor. Candidatul trebuie să aibă doar studii superioare, Facultatea de Medicină, specialitatea medicina de urgență.

Conducerea Spitalului Județean a explicat pentru Turnul Sfatului de ce la unele posturi scoase la concurs vechimea în muncă nu este necesară. Este vorba despre șansa pe care unitatea o oferă tinerilor medici rezidenți.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu dorește să le ofere o șansă și tinerilor rezidenți care și-au luat examenul de medic specialist. Acesta este motivul pentru care anumite posturi, așa cum sunt spre exemplu cele două posturi de medic specialist în specialitatea Otorinolaringologie, nu cer experiență”, transmite Cristina Bălău, purtător de cuvânt al Spitalului Județean.

Citește și: Spitalul Județean caută medic legist cu jumătate de normă și doi medici ORL. Dosarele se depun până la începutul lunii martie

În ceea ce privește postul scos la concurs pentru medic urgentist, data limită pentru depunerea dosarelor este 6 martie. În 8 martie membrii comisiei de concurs vor face o selecție a acestor dosare și vor publica rezultatele în 11 martie. Candidații care nu sunt de acord cu decizia comisiei pot depune contestații în data de 12 martie, iar în 13 martie vor ști rezultatele acestor contestații.

Proba scrisă va avea loc în 14 martie, la ora 10.00, iar la ora 15.00 în aceeași zi se vor ști rezultatele. Și în acest caz candidații pot depune contestații, ale căror rezultate se vor afla în 18 martie.

Medicii care trec de toate aceste probe vor mai avea de susținut doar proba practică  în 19 martie. În 20 martie vor putea depune contestații, iar în 21 martie se va afișa rezultatul final al concursului. După ocuparea acestui post, în Secția de Primiri Urgențe mai rămân patru posturi vacante pentru medici.

Posturile care vor fi scoase la concurs în viitorul apropiat, etapizat, vor fi postate pe site-ul Spitalului Județean.

Cu privire la ultimele 11 posturi cerute în ultimul memorandul reprezentanții spitalului spun că încă nu au un răspuns final de la Ministerul Sănătății.

„Cel mai recent memorandum din acest an, privind un număr de 11 posturi, a fost depus la data de 5 ianuarie. Până în acest moment, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu a primit un răspuns final în legătură cu această solicitare, potrivit reprezentanților unității spitalicești”, mai spune Cristina Bălău.   

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Medicii tineri care n-au acceptat coruptia si spaga impusa tacit in spitalele romanesti au parasit Romania.
Raspunde

CA

Acum 1 lună

un post la spitalul public costa intre 20.000 si 30.000 de euro, cu exceptia situatiilor in care este sot/sotie, fiu/fiica, amant/amanta - atunci vei plati in natura.
Raspunde

CA

Acum 1 lună

ar fi minunat sa faceti o investigatie despre angajarile la spital... cel mai fain e atunci cand sotia si amanta ajung sa lucreze impreuna (la spitalul de pediatrie Luther - ORL si ATI, stiu ele cine sunt:)))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus