Sâmbătă,
13.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Acțiuni ale polițiștilor sibieni pentru siguranța școlarilor în trafic. Doi șoferi de autobuze școlare, care nu purtau centura de siguranță, au fost sancționați

Acțiuni ale polițiștilor sibieni pentru siguranța școlarilor în trafic. Doi șoferi de autobuze școlare, care nu purtau centura de siguranță, au fost sancționați

În cursul acestei săptămâni, polițiștii sibieni au continuat să fie alături de elevii unităților de învățământ din județ, atât în incinta școlilor, cât și în afara lor. Polițiștii de siguranță școlară și cei rutieri au desfășurat activități specifice având drept obiectiv principal creșterea gradului de siguranță a copiilor, în școli, dar și în trafic.

Fie că s-au adresat celor mai mari, cum au fost elevii din cadrul  Liceului Tehnologic „Ioan Lupaș” din Săliște, fie că parteneri de dialog au fost copiii din Grădinița aparținând  Școlii Gimnaziale „S. P. Barcianu” din Rășinari,  polițiștii au abordat teme precum delincvența juvenilă, bullying-ul și cyberbullying-ul, răspunderea penală a minorilor, dar au vorbit și despre regulile de comportament în colectivitate, despre regulile de circulație, despre prietenie și colegialitate.

De asemenea, copiilor le-au fost prezentate mai multe categorii de contravenții și infracțiuni, însoțite de exemple punctuale, astfel încât aceștia să poată lua cele mai bune decizii în situații limită.

O atenție deosebită au acordat-o polițiștii rutieri siguranței transportului școlar, în cursul zilei de miercuri desfășurându-se activități punctuale pentru verificarea stării tehnice a microbuzelor destinate transportului elevilor și verificarea conducătorilor auto cu privire la respectarea normelor rutiere. Astfel, au fost controlate 40 de microbuze școlare, toți conducătorii auto fiind testați pentru depistarea consumului de alcool.

Doi șoferi au fost sancționați contravențional pentru neportul centurii de siguranță.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru a genera în permanență un cadru de siguranță a copiilor, indiferent de locul unde se află, la școală, acasă, în trafic.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus