Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Rolul esențial al proteinelor în dietă

Rolul esențial al proteinelor în dietă

În această perioadă a Postului Paștelui, când ne concentrăm pe detoxifiere și regenerare, este momentul perfect să discutăm despre importanța proteinelor în alimentația noastră. Proteina este un nutrient esențial, indispensabil pentru menținerea sănătății și a funcționării optime a corpului nostru.

Indiferent dacă urmăm o dietă vegană sau nu, proteina este crucială pentru numeroase procese biologice și este necesară pentru construirea, repararea și întreținerea țesuturilor și organelor noastre. Dar de ce este atât de importantă proteina și cum ne poate influența sănătatea și forma fizică?

Vrei să câștigi masă musculară fără să pui grăsime? Vrei ca pielea ta să arate sănătoasă și tânără? Vrei să te recuperezi mai repede după antrenamentele tale? Vrei să ai mai multă energie? Vrei să te vindeci mai repede de o accidentare? Vrei să ai oase sănătoase și puternice?

Care este secretul pentru toate acestea? PROTEINA!

Literalmente suntem construiți din proteină. Și pentru că suntem mai puțin capabili să o utilizăm eficient pe măsură ce îmbătrânim... AVEM NEVOIE CHIAR DE MAI MULT.

Acum, dacă te pregătești să pui sub semnul întrebării acest lucru și să îmi spui că "Nu poți digera mai mult de 10/20/30 de grame odată." (Am auzit toate aceste cantități diferite de la oameni)... Aceasta este o afirmație incorectă care a fost răspândită în mod eronat. Corpul uman este capabil să digere și să utilizeze cantități mai mari de proteină consumate odată. Capacitatea de digestie și absorbție a proteinelor poate varia de la persoană la persoană, dar studiile nu susțin ideea că există o limită fixă de proteină care poate fi digerată într-o singură porție.

Cercetarile celor care susțin acest fapt, au fost făcute folosind suplimente de proteină și nu mese macro mixte (pentru că celelalte macroelemente afectează rata de absorbție, permițându-ți să utilizezi mai mult pe măsură ce o vei digera în timp). Acea cantitate este cantitatea care merge direct la sinteza proteinelor musculare singure, nu pentru toate celelalte țesuturi și utilizări pe care le-am menționat. Deci, dacă vrei să ai suficient pentru a construi mușchi și să îndeplinești toate procesele necesare corpului tău, MAI MULT ESTE MAI BINE.

Aceasta nu ține cont de vârstă, aportul de calorii, nivelul de activitate și mulți alți factori, inclusiv chiar faptul că în timpul menopauzei, mediul nostru hormonal are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a crea acel mediu anabolic pentru creșterea musculară.

Mai mult, un studiu recent a arătat că 100 de grame într-o masă ar putea provoca o sinteză mai bună a proteinelor musculare decât mai puțin.

Deci da, PROTEINA ESTE CHEIA!

Dacă vrei să-ți construiești corpul cel mai tonifiat, cel mai puternic vreodată, la ORICE vârstă, concentrează-te pe schimbări mici la aportul tău zilnic actual pentru a crește acea sursă de proteină, care poate fi vegană sau nu!

 Spor la sănătate!

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus