Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Copaci transplantați pe o stradă din Sibiu, pentru a-i proteja în timpul lucrărilor de modernizare

Copaci transplantați pe o stradă din Sibiu, pentru a-i proteja în timpul lucrărilor de modernizare

Primăria Sibiu a transplantat joi patru arbori pe o stradă din oraș, cu scopul de a-i proteja pe timpul lucrărilor de modernizare.

Evenimentul a avut loc pe strada Marburg din cartierul Tineretului, copacii fiind mutați în apropiere, pe strada Lisabona.

”Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început. Acestea includ relocarea rețelelor de utilități, ceea ce ar fi afectat arborii de pe această stradă. Pentru a-i salva, Primăria Sibiu, prin Serviciul Parcuri, a utilizat din nou soluția transplantării. Astfel, 3 tei și un mesteacăn au fost mutați pe str. Lisabona, în același cartier. Copacii vor continua, deci, să se dezvolte în noua locație”, a informat vineri dimineață Primăria Sibiu.

Context

Reamintim că transplantarea a fost utilizată pentru prima dată în Sibiu în 2021, când aproximativ 80 de arbori de pe Calea Dumbrăvii, care intra atunci în modernizare, au fost mutați în alte zone din oraș. La finalul anului trecut, 11 tei de pe strada Semaforului au fost de asemenea mutați pe str. Ștefan cel Mare, în pregătirea lucrărilor de reabilitare a acestei artere.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1520

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Văsălie Noroi

Acum 2 săptămâni

Tocmai ce trecu pe malul râului Cibin si am vazut ca au crescut deja bananele in sâlcile plantate pe linga pista de biciclete desi arborii sunt aproape uscați ! Numai specialisti de renume mondial are parte orasul asta ! Cam asa si cu arborii transplatați de specialiștii primariei ,vezi cei de pe strada Maramuresului !
Raspunde

Pastor marginas

Acum 2 săptămâni

Pfai de mine si de mine: APLAUZE in picioare pentru aceasta realizare NEMAINTALNITA la nivel de galaxie. V-ati dat seama ca se pot si proteja arborii nu trebuie intrat cu drujba in ei "ca in codru"? Prea tarziu frau Fodoristan!!! Multumim pentru praful pe care il respiram zilnic, acuma poti transplanta unde si ce vrei tu. Cel mai bine ar fi sa te "transplantezi" pe tine in pensie direct!
Raspunde

Radi

Acum 2 săptămâni

Adevăr grăiești frate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus