Vineri,
12.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Fosta fabrică de încălțăminte și confecții metalice din Sibiu, Roșu SRL, scoasă la vânzare pentru 1,5 milioane de euro

Fosta fabrică de încălțăminte și confecții metalice din Sibiu, Roșu SRL, scoasă la vânzare pentru 1,5 milioane de euro

Rămasă fără activitate din 2020, creditorii fostei fabrici Roșu SRL au decis încheierea socotelilor și scoaterea sediului la vânzare. 

Clădirea aflată la intersecția străzilor Alba Iulia și Grâului este scoasă la vânzare prin licitație, prețul de pornire fiind de 1.534.480 de euro, la care se adaugă TVA (aprox. 1,82 de milioane de euro, cu taxa inclusă). 

La vânzare este scos întregul spațiu, mai puțin etajul I, care are alt proprietar (cu alte cuvinte, obiectul licitației îl face parterul, mezaninul, etajul II și mansarda).

Licitația este organizată de către filiala sibiană a firmei de insolvență Eurosmart și este programată pentru ziua de 2 aprilie, la ora 14:00. Alte două licitații au fost programate până în prezent (pe 19 și 26 martie), dar la niciuna nu au fost înscriși participanți. Firmele interesate trebuie să achiziționeze caietul de sarcini al procedurii și să asigure o garanție de 10% din prețul de pornire.

Trebuia să fie sediul CCIA

Clădirea scoasă acum la licitație ar fi trebuit să fie sediul Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu, care a achiziționat o creanță în acest sens. Creanță care, mai apoi, a creat disensiuni în cadrul instituției, disensiuni în care a intervenit și noul proprietar din Constanța al Roșu SRL, care a schimbat numele societății în Evo Triterra SRL și a anunțat că va închiria spațiul în vederea amenajării unui cazinou. Au urmat sesizări la DNA, noi procese deschise când de CCIA, când de noul proprietar al societății, care a atacat inclusiv declararea falimentului, care duce la vânzarea clădirii care are adresa pe strada Grâului, la nr 27.

Atât pe fond, cât și la apel, judecătorii au constatat că pentru fosta firmă Roșu SRL nu mai existau șanse de redresare. „Probele dosarului relevă faptul că posibilitatea de redresare a societăţii este una cu şanse foarte mici sau aproape imposibilă raportat la dispoziţiile procesuale şi tremenele legale din procedura generală, coroborat cu faptul că debitorul (Roșu SRL, actuala Evo Triterra SRL – n.r.) nu mai desfăşoară activitate din decembrie 2019 astfel că ţinând cont şi de poziţia participanţilor la procedură (creditori, administrator special etc.), deschiderea procedurii falimentului, astfel cum a hotărât adunarea creditorilor la data de 10.02.2022 în conformitate cu solicitarea practicianului în insolvenţă este necesară”, se arată, de exemplu, în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia, din toamna anului trecut, care a menținut decizia de declarare a falimentului.

De la încălțăminte, la confecții metalice

Fabrică de marochinărie și încălțăminte, Roșu SRL și-a diversificat activitatea în anii 2000 executând diferite confecții metalice. „Proiectarea și producția de confecții din inox are ca focus industria cărnii, specialiștii noștri, fiind atât buni proiectanți cât si excelenți executanți cu o experiență vastă în construcția de abatoare și utilaje pentru acestea”, se arăta în catalogul de prezentare al societății, catalog în care erau prezentate diferite echipamente, de la boxă de asomare la brațe încărcătoare sau ace de injectat saramura. Toate pregătite exclusiv pentru export.

Declinul societății a devenit mai evident după criza din 2008 – 2009, cifra de afaceri scăzând până la zece milioane de lei în 2013, pentru a ajunge la un milion de lei în 2018. De altfel, 2018 a fost ultimul an în care societatea a mai înregistrat profit, atunci fiind raportat un modest profit de 16.000 de lei pe întreg anul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibianul

Acum 2 săptămâni

100 și ceva de muncitori nu și.au mai primit salariile pe ultimele doua luni. Mincinoșii de Roșu au păcălit oamenii.
Raspunde

Igor

Acum 1 săptămână

Păi dacă nici procurorii nu s au miscat...aia 5 milioane de mult s-au ascuns prin proprietățile lor și ale fetelor
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 săptămână

Roșu era o țeapă (scam, cu se spune acum), de când eram eu tânăr, adică de prin 2000....
Raspunde

Badea Bălan

Acum 1 săptămână

O clasică insolvență din vechea gardă! Prietenii știu de ce!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus