Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Mese sănătoase pentru elevii Școlii Gimnaziale Axente Sever și planuri pentru un centru medical comunal

Mese sănătoase pentru elevii Școlii Gimnaziale Axente Sever și planuri pentru un centru medical comunal

Primăria comunei Axente Sever a obținut o finanțare de 658 mii lei în cadrul Programului Național „Masă sănătoasă”. Astfel, cei 296 de elevi ai unităților de învățământ de pe raza comunei vor beneficia de mese sănătoase, care vor fi livrate zilnic, în sistem de catering. Finanțarea primită de la bugetul de stat va asigura mesele sănătoase oferite elevilor pe tot restul anului 2024, cu excepția vacanțelor școlare și a altor zile libere.

Astfel, Școala Gimnazială Axente Sever, cu toate structurile sale, se alătură celor 1.000 de unități de învățământ preuniversitat de stat care fac parte din Programul Național „Masă sănătoasă” pentru anul 2024.

Tot o veste bună, de această dată pentru toți locuitorii comnunei Axente Sever, o reprezintă faptul că, în urma eforturilor depuse de primarul Marius Grecu, au fost finalizate negocierile cu Consistoriul Districtual Evanghelic C.A. Mediaș, respectiv cu Consistoriul Districtual Evanghelic C.A. Sibiu, în vederea achiziției corpului A al imobilului școlii din localitatea Axente Sever. Astfel, toate clădirile care fac parte din centrul istoric al localității Axente Sever, cu excepția bisericii fortificate evanghelice, vor face parte din patrimoniul Comunei Axente Sever. În urma negocierilor, imobilul respectiv va fi achiziționat de către primăriei pentru suma de 50.000 euro. Pentru respectivul imobil, primarul comunei Axente Sever are deja planuri, care prevăd transformarea acestuia într-un centrul medical, unde toți locuitorii comunei să aibă posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de bază: efectuarea de analize de sânge, ecografii și servicii de stomatologie.

„Având în vedere că ne-am dat tot interesul să le asigurăm copiilor de pe raza comunei noastre toate condițiile pentru a beneficia de servicii de educație cât mai bune și am investit bani de la bugetul local și din surse externe pentru reparații capitale și pentru reovarea tuturor școlilor și grădinițelor, acum încercăm să le oferim condiții cât mai bune elevilor și în alte privințe. Mă bucur că am fost incluși și noi în programul „Masă sănătoasă”, fiindcă le putem oferi tuturor copiilor acest serviciu, care sunt sigur că este un beneficiu important în special pentru copiii care provin din familii cu mijloace materiale precare. Poate astfel vor fi și părinții mai motivați să îi trimită la școală și să se asigure că nu absentează de la ore. În ceea ce privește achiziția corpului școlii, am depus multe eforturi șia fost nevoie de negocieri serioase, dar am ajuns la un consens cu reprezentanții Consistoriului Evanghelic și vom putea achiziționa clădirea. Fiind amplasată în centrul localității, cred că se va preta foarte bine ca centru medical, unde vor putea fi deschise cabinete specializate în recoltarea de analize, ecografii, stomatologie, practic servicii medicale de bază, ca să nu mai trebuiască oamenii să meargă la Mediaș sau la Sibiu. Am discutat deja despre această idee cu consilierii locali și cu cetățenii din comună și cred că va fi o inițiativă pozitivă pentru toată lumea”, a declarat Marius Grecu, primarul comunei Axente Sever.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus