Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Incendiu în munții Făgăraș, nu foarte departe de Mănăstirea Sâmbăta de Sus

Incendiu în munții Făgăraș, nu foarte departe de Mănăstirea Sâmbăta de Sus

Pompierii intervin încă de azi-noapte pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Munții Făgăraș, în apropiere de limita județelor Sibiu și Brașov.

Copacii ard în zona Victoria- Valea Ucea Mare - Pădurea Gardomani, nu foarte departe nici de Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

”La fața locului se deplasează aproximativ 25 de pompieri și 20 de lucrători de la Ocolul Silvic Victoria. Din primele informații se pare că focarele de incendiu se întind pe o suprafață de aproximativ 10 hectare”, au transmis noaptea trecută oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Acțiunea de intervenție este îngreunată din cauza faptului că nu se poate realiza accesul cu autospecialele de intervenție până la focarele de incendiu, pompierii fiind nevoiți să se deplaseze pedestru, mai bine de două ore, pe timp de noapte, pe un teren accidentat.

Deși nu au specificat clar cauza incendiului, pompierii au ținut să amintească faptul că este interzisă incendierea miriștilor sau a vegetației uscate în natură.

”Reamintim cetatenilor si tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă”, mai informează oficialii ISU.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1257

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 1 săptămână

In fiecare primavara avem "Festivalul Piromanului Priceput". Nu am auzit inca sa fie vreunul prins si pedepsit aspru. In curand cred ca asa cum avem agroturism vom avea si "piroturism", vor veni piromani straini sa se "relaxeze" pe la noi, in Romania, unde legea e doar o vorba in vant...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus