Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Mandric Detailing: povestea atelierului de detailing auto și restaurare de piele deschis de un sibian. „Fiecare mașină în parte e specială”

Mandric Detailing: povestea atelierului de detailing auto și restaurare de piele deschis de un sibian. „Fiecare mașină în parte e specială”

Mandric Detailing înseamnă profesionalism și pasiune pentru mașini. De aproape 14 ani, sibianul Mihai Mandric și-a deschis un atelier în care mașinile sunt readuse la viață prin servicii de restaurare a pielii din interiorul mașinii, igienizare, curățare în profunzime, dar și tratamente de protecție pentru interior.

Am făcut o vizită la atelierul Mandric Detailing  de pe strada Ogorului, numărul 30, și am povestit cu Mihai despre principalele servicii pe care le oferă.

Serviciile oferite la Mandric Detailing  nu se rezumă doar la o simplă curățare. Alături de echipa sa, sibianul își propune să readucă la viață mașinile vechi și uzate punând accent pe fiecare detaliu, fie că este vorba de interiorul finisat cu piele, fie că este vorba de exterior.

„Necesitatea unui astfel de serviciu devine evidentă atunci când ne gândim la modul în care o mașină bine întreținută își păstrează valoarea în timp. O mașină care este întreținută atât în interior, cât și în exterior, nu este doar un vehicul funcțional, ci și o investiție durabilă.

Noi facem și înlocuire de piele, facem și restaurare de piele, dar ne ocupăm și de partea de montare și de demontare, sunt mai multe servicii cuprinse într-un singur atelier. Sunt serviciile de detailing, cosmetizări, igienizare, servicii de curățare în profunzime, în cel mai mic detaliu, atât cât ne permit materialele și mașinile care ajung la noi. Mai este partea de corecție a lacului, adică polish-urile, tratamentele ceramice, avem și tratamentele ceramice cu autoregenerare pentru care trebuie să fi acreditat ca să le obții”, a povestit Mihai pentru Turnul Sfatului.

Prin îngrijirea atentă a elementelor de piele din interior, proprietarii își pot menține mașinile într-o condiție impecabilă, ceea ce se reflectă într-o valoare de revânzare mai mare.

„Oamenii își petrec timpul tot mai mult în mașini, fie că este vorba de naveta zilnică la locul de muncă sau de călătorii de agrement, importanța unui mediu curat și igienic în interiorul mașinii devine din ce în ce mai evidentă. Un interior curat nu este doar o plăcere, ci și un aspect crucial al sănătății și al bunăstării utilizatorilor”, a mai adăugat acesta.

De la o necesitate, la o afacere 

Mihai spune că a început afacerea acum aproximativ 14 ani, atunci când astfel de servicii nu erau dezvoltate încă pe piața din Sibiu. De la o nevoie până la o idee de afacere a fost doar un pas.

„Din 2009-2010 am început. Ideea a venit cumva dintr-o nevoie, dintr-o lipsă pe care o conștientizam. Era o arie neacoperită în sensul că majoritatea își doreau să aibă mașinile curate, dar existau doar serviciile de spălătorie auto, în care mergeai și era un băiat care cu aceeași lavetă spăla toate mașinile. Acum s-au schimbat cu mult lucrurile, chiar au evoluat domeniul și industria detailing-ului auto”, a povestit acesta.

Servicii personalizate în funcție de nevoile clientului

La Mandric Detailing, serviciile sunt personalizate în funcție de cerințele și preferințele fiecărui client, iar acest lucru este demonstrat prin dedicarea față de perfecțiune și pasiunea pentru frumos. Mașinile noi sunt întreținute și protejate, iar cele uzate sau cu probleme sunt readuse la viață într-un stadiu cât mai aproape de original.

„Atelierul nostru nu se limitează doar la curățarea suprafețelor, ci și la eliminarea bacteriilor și a alergenilor, contribuind la crearea unui mediu sigur și sănătos. Fiecare mașină care intră într-un atelier este tratată cu respect și atenție, deoarece fiecare automobil este considerat special în felul său de către proprietar, astfel de la mașinile de lux la cele clasice, de la cele sportive la cele de familie, sau chiar motociclete, fiecare vehicul are propriile sale caracteristici și necesități unice”, a mai povestit Mihai.

Sfaturi pentru proprietarii de mașini

Într-un astfel de atelier cel mai important este să-ți placă ceea ce faci și să te bucuri de rezultatul final care iese din mâinile tale.

„Căutăm să ne extindem. Trebuie să fi făcut să-ți placă munca fizică și atenția la detaliu pentru că dacă nu-ți place treaba asta și nu iubești mașinile nu poți să muncești în atelier, nu e doar un job la care te duci, muncești 8 ore și ai terminat. Dacă nu-ți place ceea ce faci și nu iubești mașinile, nu poți să te bucuri de produsul finit”, a mai povestit Mihai.

Sfatul lui Mihai pentru șoferi este să facă o curățare profesionistă a mașinii cel puțin o dată pe an.

„Eu i-aș sfătui ca minim o dată pe an să vină să-și curețe mașinile. Mașina este imaginea noastră în public, cum încercăm să ne îmbrăcăm frumos, să arătăm frumos, să avem grijă de noi, mașina este exact imaginea noastră în societate, în public, în trafic, peste tot. Trebuie să stai într-un mediu care e curat și confortabil pentru tine ca persoană. Recomand să se facă o curățare minim o dată pe an pentru că trăim într-o țară în care e foarte mult praf. Bineînțeles că depinde de ce mașină ai, depinde de ce materiale are mașina. Dacă sunt materiale de piele la interior, de exemplu, pielea trebuie hidratată, și atunci ar fi recomandat de două ori pe an să se facă hidratarea”, a mai spus acesta.

 „Fiecare mașină în parte este specială”

Mihai spune că fiecare mașină în parte este specială și că există și unele situații mai deosebite, care îi oferă o satisfacție crescută în momentul în care sunt rezolvate.

„Cel mai dificil este cu clienții care își cumpără mașinile noi și le aduc la noi, care nu cunosc mașinile și nu știu ce probleme au. În momentul în care vin la noi și le arătăm problemele, fie la constatare, fie în timp ce se face lucrarea, clienții nu știu despre problemele pe care le au și descoperă lucruri ascunse de foștii vânzători.

Fiecare mașină în parte este specială și trebuie să ai grijă de ea respectând materialele pe care le are. E specială pentru proprietarul care o are indiferent dacă e o mașină ieftină, de 5.000 de euro sau o mașină scumpă, de 100.000 de euro”, a concluzionat Mihai.

Pe Mihai și activitatea sa le puteți urmări pe pagina de instagram Mandric Detailing, dar și pe pagina de facebook cu același nume.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus