Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Prețul apartamentelor noi în Sibiu a crescut cu 16% în ultimul an – Analiză Storia

Prețul apartamentelor noi în Sibiu a crescut cu 16% în ultimul an – Analiză Storia

Prețul mediu plătit pentru un metru pătrat în municipiul Sibiu a ajuns 1.498 de euro, în cazul apartamentelor noi, și 1.562 de euro, în cazul apartamentelor vechi, rezultând un preț mediu de 1.532.

Creșterea ce mai mare se înregistrează în cazul locuințelor noi, arată o analiză realizată de Storia.ro, platforma de imobiliare a OLX.

”În Sibiu, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.532 euro/metru pătrat. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a crescut cu 16% în luna martie a.c. față de martie 2023, ajungând la 1.498 euro/metru pătrat.

În același timp, prețurile pentru locuințele vechi au avut creșteri de 8%, ajungând la 1.562 euro/metru pătrat”, se menționează în analiza citată.

O altă concluzie care reiese din datele colectate la nivel național este aceea că românii sunt mai interesați de achiziția unui apartament, în detrimentul chiriilor.

„Analizând cele mai recente date, am constatat o tendință fermă de creștere a interesului pentru apartamentele de vânzare (+56%), depășind creșterea interesului pentru casele de vânzare (+32%).

În paralel am observat și o inversare a direcției în piața închirierilor, cu un declin al creșterii interesului pentru apartamentele de închiriat (-12%). Aceste evoluții reflectă nu doar preferințele în schimbare ale consumatorilor, ci și o dinamică diferită în piața imobiliară”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Prin comparație, prețul mediu al unui metru pătrat în Cluj-Napoca este 2.651 euro, în București 1.799 euro, în Iași 1.553 de euro, în Timișoara 1.557 euro și în Brașov 1.937 euro.

Sursa: Storia.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1740

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Elvis Stănescu-Atodiresei

Acum 1 săptămână

Haideți să fim seriosi! O metropola ca Sibiul nu are cum sa nu fie in centrul dezvoltarii europene si in topul polilor economici! Cu o dezvoltare extraordinara a zonelor rezidentiale si de business, cu un aeroport care abia mai face fata zecilor de zboruri zilnice, cu o calitate a vietii iesita din comun, cu o administratie locala si judeteana cu viziune integrata pe termen de 50 de ani, cu investitii masive venite de la Guvernul liberal, prin domnul presedinte si mai ales, prin calitatea umana si educatia vechilor si noilor sibieni, acest centru economic si cultural este intr-o continua expansiune si dezvoltare. Sa fim mandri ca suntem sibieni pentru ca nu oricine este vrednic de rezidenta in burgul nostru milenar!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@@

Acum 1 săptămână

Știu ca te crezi super funny, dar chiar nu ești! Ai nevoie urgenta de un psihiatru ..
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 săptămână

Chiar mai cumpara cineva apartamente la preturile astea? Sau care e faza?

Raspunde

Xcxc

Acum 1 săptămână

material de reclama care nu are nici o treaba cu realitatea... preturile au scazut de cateva luni incoace constant concomitent cu scaderea vanzarilor si lipsa acordarii de credite de la banci si dobanzile foarte mari. nu stiu cum sa mai atraga clientii si asa mai baga cate un material din acesta ca sa aiba motiv sa arate la client ca fac discount mare fata de pretul mare al pietei dar de fapt nu stiu cum sa mai faca rost de client. oricum cladirile noi sunt dezastru construite si cele vechi sunt doar spoite pentru vanzare si au doar avantajul pozitionarii mai aproape de scoli, gradinite si magazine... o sa vina criza tot mai mult spre jumatea anului...
Raspunde

@xc…

Acum 1 săptămână

Ceva dovezi care sa susțină ce spui ai? Sau ești paznic la Mall și stii tu mai bine, da-le dreq de statistici?? ! Prețurile au crescut și vor avea încă creșteri ușoare in a doua jumătate a anului datorită scăderii dobânzilor și creșterii creditării. Intrarea României in Schengen terestru va duce la creșteri de 20-30% a imobilelor. Votbiti toți frustrații ca sa nu adormiți !!
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 săptămână

Deja te-ai vazut "terestru" in schengen? Cred ca tu esti cel frustrat. Omu' are dreptate.
Raspunde

Gazetarul amator

Acum 1 săptămână

Deci...Stroria.ro...daaa? Platformă de imobiliare. De apreciat efortul acestei analize. Dar poate ne spune Storia sau orice altă agenție imobiliară de ce se percep acele comisioane procentuale (2%-4%+ TVA la vânzător și 1%-2% la cumpărător) la tranzacțiile imobiliare și în cadrul căror activități de tranzacționare se regăsește această plată, care este destul de mare? Eu cred că în profit. Dacă întrebați agentul imobiliar de ce se percepe acest comision , vi se va răspunde:"pentru că așa se cer"!Nu au niciun răspuns pertinent așa că încep cu povești de genul cheltuielilor de promovare și alte bazaconii. Da....așa se cere! Vrei nu vrei, dacă ești leneș și nu vrei să te descurci singur, sau ești domn, plătești comisionul. Prețul imobiliarelor crește iar agenții încasează comisionul pe principiul "nu-i fraier cine cere, este fraier cel care dă"! Comisioanele reprezintă mai mult profitul intermediarilor decât cheltuieli ocazionate de promovare și tranzacționare. Probabil că din acești bani se plătesc și articole de genul de mai sus. No offence! Și culmea, pe piață apar tot mai mulți agenți imobiliari. Care vor să tranzacționeze domnule și să încaseze comisioane. Și prin aceleași simple activități pe care le prestează, evaluare, promovare, prezentare etc iau aceleași procente din preț, egal că în cauză avem un apartament de două camere la 60.000 (1200 euro +TVA)euro sau o vilă la 500.000euro(10.000euro+TVA).Simplu nu, pentru o muncă pentru care nu cheltui mai mult de maxim 1000 euro în ambele situații. Faceți o investigație jurnalistică și confirmați sau infirmați cele scrise! O zi faină să aveți, fără comisioane sau evenimente neplăcute!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus