Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Jumătate dintr-un duplex vechi de 143 de ani, scos la vânzare în Dumbrăveni: un sfert de milion de euro

Jumătate dintr-un duplex vechi de 143 de ani, scos la vânzare în Dumbrăveni: un sfert de milion de euro

O jumătate de casă construită în 1881, e scoasă la vânzare pe site-ul Sotheby's pe ea fiind cerut aproape un sfert de milion de euro: 240 de mii.

”Într-unul din vechile orașe regale ale Imperiului Habsburgic, numit cândva și Elisabetopole, Elizabetopolis, Ibașfalău, Ibișfalău, Bășcăleț, Elisabethstadt, Epeschdorf sau Erzsébetvároș, pe una din arterele principale și în apropierea catedralei armenesti ușor de recunoscut datorită cupolei pierdute, atrage atenția o clădire într-o cromatică luminoasă și îndrăzneață. Pe albul luminos se profilează elegant ancadramentele albastre conturând o proprietate cu prestanță, aspect accentuat și de turnul semeț ce străjuiește pe colț. Construită în 1881 clădirea își poartă frumos vârsta, fiind recent renovată”, e prezentat imobilul pe site-ul imobiliar.

Sursa foto: Sotheby's

Imobilul are o suprafață construită de 440 metri pătrați, cu o amprentă la sol de 236 metri pătrați. În plus, imobilul se vinde cu un teren de 806 metri pătrați.

”Prețul poate fi considerat ca fiind exagerat. Deși este un imobil care are o anumită vechime, poate reprezenta mult pentru comunitate, el nu pare să aibă totuși o valoare atât de însemnată încât să se ajungă într-un oraș precum Dumbrăveni să se ceară aproape un sfert de milion de euro”, precizează un agent imobiliar pentru Turnul Sfatului.

”Partiționarea internă a trasat încăperi generoase și luminoase, atât pe parter (living, trei dormitoare, bucătărie, două băi) cât și la etaj (trei dormitoare, un birou, living și două băi, una cu acces la sauna finlandeză). Soba cu șemineu încălzește un living de 40 mp. Pivnița cu boltă și podea din cărămidă, ținând temperatura controlată, este locul perfect pentru amenajarea unei crame private, iar grădina cu gazon și pomi fructiferi opțiunea ideală pentru după amieze tihnite; micul dejun poate fi luat în pavilion, dar tot acolo se pot organiza mese copioase pentru cei dragi, având o bucătărie de vară de 9 mp și un cuptor de pâine sau pizza. Garajul este pentru două mașini”, se mai precizează în anunț. 

Interiorul casei Rosenauer din Mediaș

Aproape jumătate de milion de euro pentru o casă din Mediaș. Construită în 1621

Pentru Casa Rosenauer din Mediaș, una din cele mai vechi din județul Sibiu, construită în jurul anului 1621, se cere aproape jumătate de milion de euro.

Anunțul este însă valid în continuare, deși este postat de mai bine de trei luni.

Imobilul din Mediaș pentru care se cere aproape 500 de mii de euro a fost construit în jurul anului 1621, în stilul Renașterii Transilvane, numele casei fiind dat de familia care a locuit aici in secolul al XIX-lea, informează anunțul publicat pe Remax.ro.

”Dispusă pe o suprafață totală de teren de 266 mp, cu o amprentă la sol de 186 mp și o suprafață construită de 516 mp, clădirea este desfășurată pe 3 nivele, respectiv subsol, parter și etaj. Imobilul a fost complet renovat în perioada 2008-2012, acordându-se o atenție specială păstrării elementelor originale ale proprietății, beneficiind în același timp de finisaje de calitate si dotări moderne.

Astfel, s-au realizat subzidiri la clădire, au fost schimbate instalațiile sanitare, termice și electrice, iar podelele au fost recondiționate. S-au efectuat lucrări de reparații la zidurile interioare si exterioare ale clădirii, iar acoperișul a fost refăcut, fiind dotat cu țiglă nouă și ferestre tip velux. Pivnița a fost amenajată într-un loc misterios și intim care te invită la un tip special de socializare”, se precizează în anunț.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus