Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Tarife propuse pentru Baza sportivă de la Obor: 600 de lei ora de antrenament pe terenul de fotbal cu gazon natural, 2.000 de lei pentru evenimente. Restul sunt gratuite, pe bază de rezervare

Tarife propuse pentru Baza sportivă de la Obor: 600 de lei ora de antrenament pe terenul de fotbal cu gazon natural, 2.000 de lei pentru evenimente. Restul sunt gratuite, pe bază de rezervare

600 de lei va costa o oră de antrenament pe noul teren de fotbal cu gazon natural din cadrul complexului sportiv de la Obor, iar pentru evenimente acesta poate fi închiriat la prețul de 2.000 de lei. Celelalte terenuri, de baschet, volei, minifotbal și tenis de câmp, se pot folosi gratuit, pe bază de rezervare. Acestea sunt tarifele propuse de Primăria Sibiu, prin proiectul pus luni în dezbatere publică.

Regulamentul și taxele de utilizare pot fi supuse revizuirii după primul an de activitate, în urma analizei costurilor de întreţinere, precum şi raportat la solicitările de
utilizare, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul. 

„Baza Sportivă Obor este o bază sportivă mulltifuncţională, cu terenuri multisport care poate fi folosită pentru mai multe sporturi şi activităţi , fiind amenajate terenuri de baschet și volei, teren de minifotbal și handbal, terenuri de tenis de câmp şi mese de tenis, precum şi un teren de fotbal cu gazon natural, unde se vor putea desfăşura atât antrenamente ale echipelor de fotbal din Sibiu, cât și meciuri oficiale sau alte evenimente sportive”, se arată în descrierea proiectului.

Potrivit regulamentului de funcționare propus, cererile de închiriere se vor depune cu cel puţin 5 zile înainte de data solicitată. Pentru meciurile de fotbal și antrenamente, au prioritate solicitările din partea asociaţiilor şi cluburilor de fotbal, în ordinea statutului la care se află și importanţa campionatelor în care evolează. 

Pentru terenurile multisport, utilizarea lor se va face prin rezervare prealabilă prin intermediul platformei online ce va fi pusă la dispoziția utilizatorilor. Rezervările se fac pentru o oră , cu începere la ore fixe și încheiere la ore fixe, intervalul orar nefiind divizibil. Orice întârziere se scade din timpul efectiv de joc.

Orarul de funcţionare este de luni până duminică, în intervalul orar 10 - 22, cu excepţia zilelor în care sunt organizate alte evenimente. Evenimentele vor fi anunţate atât pe pagina de internet a serviciului public cât și prin afişare la sediul Bazei Sportive Obor cu 48 de ore înainte.

Utilizatorii Bazei sportive beneficiază de cutii securizate pentru depozitarea lucrurilor personale, precizează reprezentanții Primăriei Sibiu. 

În aprilie 2022 Primăria a semnat cu firma SC Atlas Sport SRL Tg. Mureș contractul de construire a unui complex sportiv în zona Pieței Obor, pe o suprafață de 23.000 mp. Pe parcursul lucrărilor, contractul a fost modificat de mai multe ori. Astfel, de la valoarea inițială de 8,2 milioane lei, s- ajuns în 2024 la o valoare de 10,2 milioane de lei, fără TVA.

Citește și Complexul sportiv de la Obor s-a scumpit cu două milioane de lei

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului și taxelor de utilizare a Bazei Sportive Obor urmează a fi supus spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al
Municipiului Sibiu.

Până la data de 22 aprilie, persoanele fizice sau juridice interesate pot depune propuneri, sugestii sau opinii  la adresa de e-mail [email protected] sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

Citește întreg Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului și taxelor de utilizare a Bazei Sportive Obor

foto facebook.com/AtlasSportRo
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

In ceasul 24 !

Acum 1 lună

in sfarsit un lucru bun ce vine de la primaria ostila cetateanului. E normal ca folosirea facilitatilor realizate din banii colectati de la noi cetatenii sa fie gratuita - doar pe baza de rezervare. Sper sa urmeze acelasi model si terenurile de langa stadion pe care primaria cerea si inca probabil cere taxa de utilizare - precum la terenurile private de minifotbal!
Raspunde

Newman

Acum 1 lună

Si terenul de fotbal trebuia acoperit cu suprafata sintetica.Era mult redusa cheltuiala cu intretinerea si poate accesul se facea gratuit.
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Era buna o pista de biciclete, sa faca legatura intre malul Cibinului - baza sportiva de la Obor. Pentru ganditorii din primarie, poate se misca cineva si face treaba.
Raspunde

Adrian Antonie

Acum 1 lună

Stati putin sa inteleg si eu. Baza asta chiar exista de puneti tarife de utilizare sau e vorba de un proiect de construire a acestei baze?
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

A fost deja construită.

Raspunde

Elena

Acum 1 lună

Baza sportivă este facuta din bani publici. Obligatoriu trebuie oferita copiilor si juniorilor gratuit. Vor veni asa zisi instructori sau profesori care inchiriaza terenurile toata ziua. Si castiga mii de lei pe zi. Pentru cine este baza? Pentru samsari, sau pentru cetateni. Tarifati doar echipele profesioniste si evenimentele. Restul gratuit!!!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus