Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

PNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale: „Cum să fie proiectul noului Spital o vulnerabilitate?”. Principalele mesaje ale lui Cîmpean, Bibu și Turcan

PNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale: „Cum să fie proiectul noului Spital o vulnerabilitate?”. Principalele mesaje ale lui Cîmpean, Bibu și Turcan

Peste 500 de persoane au participat, vineri după-amiaza, la evenimentul de lansare a candidaților PNL Sibiu pentru alegerile locale programate în 9 iunie 2024.

A fost unul dintre cele mai mari evenimente electorale organizate la Sibiu în ultimii ani: în sala Redal Expo au venit primari și candidați de primari din toate localitățile județului, reprezentanți ai autorităților locale, dar și lideri PNL „de la centru”, cu secretarul general Lucian Bode în frunte.

După ce liderii de la București au vorbit despre faptul că organizația PNL de la Sibiu este una dintre cele mai puternice din toată țara, din rândul liberalilor sibieni, Adrian David – primarul Avrigului - a fost primul care a luat, fiind și vicepreședinte de partid la nivel județean. „Când vorbim de interesul public, rareori «nu se poate». Colaborarea mea cu Consiliul Județean este un bun exemplu în acest sens”, a arătat primarul Avrigului, enumerând domeniile în care administrațiile liberale au investit. „Când ceri votul oamenilor, faptele sunt cele mai bune argumente”, a încheiat David.

De la Săliște, primarul Horațiu Răcuciu a arătat că „acest eveniment reflectă spiritul PNL”. „Pe mine mă încearcă multă emoție, cunoscând dedicarea cu care reprezentanții PNL aleg să se adreseze comunităților noastre. În cei 12 ani de mandat de primar m-am implicat cum am știut mai bine, scopul meu constant fiind asigurarea dezvoltării nu doar pentru infrastructură, ci și educație, cultură sau sport. Mă bucur că fac parte din comunitatea liberală”.

Bibu: povestea „domnului cu pălărie cafenie”

Adrian Bibu a fost prezentat drept candidatul liberal pentru Primărie care, în urmă cu patru ani, a „tras după el” cele mai multe voturi pentru Consiliul local Sibiu în favoarea liberalilor. În discursul său, Adrian Bibu a vorbit despre cum și-a schimbat, recent, întreaga strategie de campanie. „În urmă cu două săptămâni, mergând pe străzile frumosului nostru oraș, am cunoscut un domn între două vârste, jovial, cu zâmbet reținut, foarte decent îmbrăcat, cu o pălărie cafenie. Întâlnirea mi-a schimbat complet felul în care voi acorda campania electorală care va începe încurând. «Te voi vota, am auzit că vei candida. Totuși, dacă îmi vei da un argument, voi aduce încă 100 de voturi. Voi vorbi cu prieteni și cu rudele și îi voi convinge să te voteze să vă voteze». Se referea la noi, la cei care am umplut acest spațiu cu inimile, nu doar cu trupurile noastre. Ce să îi fi răspuns? Mă uit în sală și văd chipuri de prieteni, de colegi, de oameni care doresc să creeze pentru locuitorii orașului Sibiu condiții propice pentru o viață mai bună”, și-a început Bibu discursul.

Printre problemele pentru care „avem soluții, vom vorbi despre ele”, Bibu a enumerat de la trafic, la consumul de droguri, lipsa locurilor din cămine de bătrâni, creșe, grădinițe și școli sau lipsa spații verzi. 

Legătura dintre mesajele electorale și „domnul cu pălărie cafenie” a fost făcută ulterior. „Azi avem de făcut o alegere importantă: între o frumoase poveste a trecutului și o proaspătă viziune a viitorului. Azi, i-aș răspunde domnului cu pălărie: da, puteți vorbi cu cei 100 de prieteni, pentru că fiecare inimă care bate în această sală va munci pentru comunitate”.

„Am fost mereu un om de acțiune și am venit cu inițiative indiferent de poziția pe care m-am aflat. În calitate de consilier am avut contribuția la multe proiecte implementate în Sibiu. Îmi doresc un oraș cu adevărat Smart care să se transforme într-un oraș verde și sănătos. Ca să ajungem aici e nevoie de viziune. Să gândim lucrurile în perspectivă”, Adrian Bibu, candidatul PNL la Primăria Sibiu

Cîmpean: „Sibiul este județul cu cele mai bune drumuri județene din România”

Daniela Cîmpean a caracterizat evenimentul drept unul „de suflet”. „Suntem în județul celor mai muncite victorii liberale din România. Tot ceea ce s-a clădit politic în comunitățile noastre s-a construit cu trudă. Am oferit oamenilor motive să rămână sau să vină în Sibiu”, și-a început discursul Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu care candidează pentru un al treilea mandat.

Ea a enumerat printre realizările mandatelor sale modernizarea Aeroportului, „cel mai mare proiect din județul Sibiu implementat în doar 11 luni”, reabilitarea și dotarea a 90% dintre clădirile medicale sau investițiile în drumuri. „Sibiul este județul cu cele mai bune drumuri județene din România”.

Daniela Cîmpean a vorbit și despre proiecte puse pe agenda publică de mai mulți: centura ocolitoare sud și noul Spital județean, despre care a apreciat că unii dintre contracandidați le caracterizează drept vulnerabilități. „Cum să fie o vulnerabilitate, când toată România știe că noul Spital este cel mai avansat proiect medical din țară, care de anul trecut putea fi început a fi construit, având constructor selectat. Suntem pregătiți pentru a construi primul spital mare - nu secție, nu monobloc – în locul în care a fost primul Spital de pe actualul teritoriu al României. Toți au vorbit despre acest spital, dar nimeni de 22 de ani nu s-a apucat de un astfel de proiect. Cum să fie o vulnerabilitate centura de sud? De asemenea un proiect despre care vorbeau mulți dar de care nu s-a apucat nimeni până la noi”, a spus Cîmpean.

Ea și-a îndemnat colegii de partid la respect față de cetățean, „este ceea ce ne diferențiază față de ceilalți”.

La finalul discursurilor a vorbit Raluca Turcan, președinta organizației județene, aplaudată în picioare de întreaga audiență. „PNL Sibiu va câștiga alegerile din 9 iunie, PNL Sibiu va fi un sprijin real pentru PNL la nivel național și PNL Sibiu va fi în PNL la guvernare și după anul 2024”, a transmis Raluca Turcan.

A arătat că rețeta succesului este colaborarea între primari și Consiliul Județean, între CJ și administrația centrală și între administrația centrală și președintele României.

„Din 2014, PNL Sibiu a câștigat toate alegerile. Cu sibienii, evident, Dar acest rezultat constant din 2014 ne obligă enorm: așa cum de la Sibiu a plecat președintele României, o țară întreagă se va uita înspre PNL Sibiu dacă își va menține rezultatele. Avem ce spune: momentele de alegeri sunt momente de care unii se tem, dar noi nu ne temem, să fie devansate, comasate, oricând, pentru că atunci când tragem linie rezultatele se văd”.

Turcan a declarat că PNL este singurul partid autentic de dreapta din România, a lăudat parlamentarii liberali de Sibiu și principalii doi candidați liberali pentru alegerile de la început de iunie. „Pe Daniela Cîmpean,  o reconfirmăm a treia oară. Una dintre cele mai bune administrații liberale din toată țara. Daniela Cîmpean este un model de muncă, de implicare, de sacrificii pentru a fi alături de oameni și mi-aș dori să susțineți mai prompt și mai puternic femeile din PNL. Pentru că doamnele sunt muncitoare, competente. Adrian este acel om politic care a pornit de jos, a învățat administrație publică, a căpătat experiență și a ajuns să câștige încrederea sibienilor. Pleacă cu șansă reală în câștigarea Primăriei municipiului Sibiu. Mult succes, Adrian!”, a mai spus Turcan, declarând că în ultimii patru ani administrațiile liberale au investit șapte miliarde de lei în județ.

„Sibiul, un model pentru PNL”

Mesajele liderilor de la nivel central al PNL către liberalii sibieni au fost deschise de către Sebastian Bode, secretarul general al partidului. „Se simte imediat cum intri într-un județ administrat de liberali, se simte mâna unor oameni preocupați de administrație și investiții. Suntem într-un fief al liberalismului și sunt sigur că și după alegerile din 9 iunie va rămâne în top. Sunt convins că veți reconfirma în 2024 aceste scoruri record obținute în 2019 și 2020, rezultate care vă poziționează drept una dintre cele mai puternice organizații liberale județene din România. Cunoscându-le pe cele două doamne din fruntea PNL Sibiu, Raluca și Daniela, ștacheta sunt convins că va fi mereu sus”, a transmis Bode.

La pupitru a urcat, mai apoi, europarlamentarul Dan Motreanu, prim-vicepreședinte al PNL. „Sibiul este un model pe care PNL vrea să îl multiplice în întreaga Românie. Este acel loc în care se îmbină tradiția și modernitatea, pe care trebuie să îl oferim întregii Românii”, a rostit Motreanu.

Siegfried Mureșan, europarlamentar, le-a felicitat pe Turcan și Cîmpean. „Felicitări, Raluca, pentru modul în care sub conducerea ta PNL a fost mereu o organizație câștigătoare. Vocea Sibiului este auzită la nivel național, oricând se iau decizii importante Raluca se asigură că vocea Sibiului este auzită. Felicitări, dragă Daniela Cîmpean, putem fi mândri că noi, ca partid, dăm o astfel de femeie președintă de CJ. O văd pe Daniela aproape lună de lună în Comitetul European al Regiunilor, cum promovează în UE proiectele bune de la Sibiu. Daniela este garanția că dezvoltarea în județul Sibiu va continua și trebuie să fim alături de ea pe 9 iunie”, a adăugat Mureșan.

foto Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

Paul

Acum 1 lună

Să ne ferească Dumnezeu!
Raspunde

Vasilikis

Acum 1 lună

Doar niște impostori incompetenți…
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Sibienii sunt niste masochisti daca ii mai voteaza iarasi pe astia!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
Raspunde

Un clasic votant de dreapta

Acum 1 lună

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

PNL = corupția în albastru și galben
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius

Acum 1 lună

PNL este singurul partid care este agreat in Sibiu pentru ca are rezultate. Succes!
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Toți oamenii lui Băsescu.
Raspunde

Aristide

Acum 1 lună

Ăsta este norocul sibienilor, ca liberalii sunt de-ai lui Basescu. daca ar fi fost urmasii lui Ilici, era dezastru!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Cica-i cel mai avansat proiect medical din tara. Ma duc maine dimineata sa culeg păpădii de pe locul proiectului vostru avansat. Tot ce ati facut bine, de exemplu la aia cu drumurile bune nu prea va contrazic, a fost ca FDGR a ridicat standardul, pe vremea lui Bottesch. La aeroport...pare repede si prost :) Sper sa aveti maxim 30%. Si mai putin, dar nu-mi fac iluzii :))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel

Acum 1 lună

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Sibianul păcălit

Acum 1 lună

Sunt curios câți oameni mai cred poveștile penibile debitate de clica asta de hoți. Dacă îi votăm în continuare merităm să ne jefuiască în continuare
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 lună

Nu îmi place fodor, dar când ii vad pe campean si bibu, nu stiu zau... Nu zic mai multe că risc sa nu îmi fie publicat comentariul din motive de hate... Diane fereste, atata zic, sa nu iasa pesedenele
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 lună

E firesc tonul triumfalist în debutul campaniei ; altfel , totul miroase a blat ( de fapt o înțelegere rațională discretă ) : Bibu nu electrizează , PSD a numit un candidat cu toate caracteristicile “ nu mă vota ! “ ( vezi și poziționarea pe afișajul din Sibiu ) în favoarea unei continuități .
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Pot sa faca ce blat vor, daca alegatorii nu sunt de acord se trezeste psd pe primul loc :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vivi Dragan pentru domnul Bivu

Acum 1 lună

Omul cu palarie stie oare de toate contractele cu dedicatie din CJ unde termenele de executie nu se respecta, unde dirigintii de santier inventeaza probleme ca termenele de executie sa fie prelungite si ajustarile de preturi sa fie facute in beneficiul firmelor de casa si nu ma refer numai la casa lui Campean. Ce ziceti domnule Bibu dupa ce ficusul de la Cotroceni isi termina mandatul cam cati oameni din CJ ajung dupa gratii ? Iar in ce priveste cele 100 de voturi aduse de acel domn ma indoiesc sincer. Eu pot convinge 100 de oameni sa nu voteze PNL dar omul cu palarie nu cred ca poate convinge 100 de oameni din Sibiu poate din marginime da ca doar acolo ajung banii din CJ. Oricum dupa ce ati facut in consiliul local cand ati votat contra PSD si ati dovedit din nou ca nu sunteti decat lacheii lui Iohannis, daca luati 15 la suta in Sibiu trebuie sa mergeti 1 luna la biserica. Ca sa luati cu suspendare.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Omu cu palarie nu stie pe ce lume e. Are impresia ca mai e ca acum 20 de ani.
Raspunde

Un sibian

Acum 5 zile

omul cu palarie nu exista, e doar o poveste electorala

Raspunde

Sandu

Acum 1 lună

Cat tupea sa iasa asa zambitori dupa dezvaluirile din presa, ****!

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Văsălie Noroi

Acum 1 lună

Parcă seamană cu lansarea in spatiu a astronautilor din tarile vecine !!
Raspunde

Tom

Acum 1 lună

Sunt extrem de curios sa vad daca operatiile estetice sunt de folos !?

Raspunde

Hori

Acum 1 lună

Orice e mai bun decât PNL. Cei mai prosti și hoți sunt PNListii, după ei sunt PSDistii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leo6

Acum 1 lună

Eu cred că Adrian Bibu va ieși PMS ! Dezamăgit 300% de Doamna Fodor ! Să vă fie rușine Doamnă Primar ! Știți de ce ! Nu mai intru în detalii ! Votul meu nu o să îl aveți ! Vă garantez că nu o să mai fiți PMS ! Eu sunt Sibian , cetățean Român cu sânge de român ...
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

Care Bibu? Cel care plateste ratele Cimpencei? Sau cel care o copleseste cu ****?

Raspunde

34378

Acum 1 lună

sa pe cine il itnrereseaza cw voti ?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Eu am ales,demult, sa stau acasa in zilele voturilor! Nu mai sint dispus sa aleg ''raul cel mai mic'':Nastase vs Basescu,Basescu vs Geoana, Iohannis vs Ponta, Iohannis vs Dancila , PSD vs PRM,PSD vs PNL, PSD+PNL vs PDL,PSD+PNL vs AUR ,Fodor vs Bibu etc.Ce sa zic,am avut si am de unde alege!Nu stiu daca am cistigat citeva ore la viata ,da' macar nu le-am pierdut!
Raspunde

Unul din Sibiu

Acum 1 lună

Cere respect doamna Câmpeanu? Ea care nu știe ce este respectul? Întrebați subordonații de la CJ daca doamna ii respectă. Se poarta foarte urat cu angajații pe care îi consideră sclavii ei. RESPECT? Ce înseamnă asta?
Raspunde

Nick

Acum 1 lună

“Vom munci și vom lupta…” Oamenii aceștia sunt lipsiți total de viziune administrativă . În rest, spre ciolan înainte !

Raspunde

Muresan

Acum 1 lună

Ziceai ca e vorba cel putin de Casa Alba! Caraghiosi! Mult zgomot pentru nimic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus