Marţi,
24.06.2025
Cer Senin
Acum
15°C

Spitalul Județean și Ambulanța, amendate după moartea tinerei mame. Ancheta DSP: Au fost constatate însă neconformități legate de întocmirea unor documente

Spitalul Județean și Ambulanța, amendate după moartea tinerei mame. Ancheta DSP: Au fost constatate însă neconformități legate de întocmirea unor documente

Nu au fost identificate erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei, dar au fost găsite neconformități legate de întocmirea unor documente medicale, pentru care atât Spitalul Județean cât și Serviciul de Ambulanță au fost amendate cu 5.000 de lei, în total. Acestea sunt principalele concluzii ale anchetei inspectorilor de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu în cazul decesului tinerei mame de 32 de ani. În urma acestor concluzii a fost sesizat Colegiului Medicilor din România, iar constatările au fost transmise și polițiștilor care s-au autosesizat în acest caz. 

Ancheta celor de la DSP Sibiu a cuprins toate unitățile medicale implicate în cazul femeii de 32 de ani care născut la spitalul Polisano și a murit o săptămână mai târziu, la Spitalul Județean în urma unor complicații care au plecat de la angorjarea sânilor. Astfel s-au efectuat controale la Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Citește și „O femeie de 32 de ani a murit la spital, în urma unor complicații la sân, la o săptămână după ce a născut. Tânăra a făcut trei stopuri cardio-respiratorii. Al treilea i-a fost fatal”

„Menționăm faptul că verificările au fost efectuate în limita competențelor ce revin personalului cu atribuții de control, pe baza documentelor puse la dispoziție de reprezentanții unităților medicale verificate, iar responsabilitatea pentru veridicitatea înscrisurilor și a documentelor puse la dispoziția echipei de control, revine atât conducerii unităților respective, cât și persoanelor care au elaborat, întocmit și avizat, după caz”, transmit cei de la DSP. 

Acestea precizează că nu au identificate „erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic și procedura operațională. Menționăm faptul că Ministerul Sănătății nu intervine în aprobarea procedurilor și protocoalelor din unitățile sanitare.”

Au fost constatate însă neconformități legate de întocmirea unor documente medicale.

„S-au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 5.000 lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Precizăm faptul că verificarea veridicității diagnosticelor înscrise în foile de observație, biletul de ieșire din spital și alte documente medicale puse la dispoziție echipei de control, precum și conduita terapeutică urmată, exced ariei noastre de competență”, mai spun cei de la DSP. 

Citește și: Spitalul Județean nu mai comunică, până la finalizarea anchetelor, pe cazul tinerei mame de 32 de ani care a murit la spital: „Din considerație pentru tragedia prin care trece familia”

În acest context, aceștia precizează că a fost sesizat Colegiului Medicilor din România și, de asemenea, s-au transmis constatările inspectorilor către IPJ Sibiu, care, de altfel s-a autosesizat în acest caz.

„Menționăm că Serviciul Județean de Medicină legală Sibiu urmează să întocmească raportul de autopsie, care însă, la acest moment, nu este finalizat”, incheie comunicatul reprezentanții DSP Sibiu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Avocati

Acum 1 an

Pai nu, nu e ok. Baietii care coordonează corupția asta din spitale si incompetenta lor vor sa o scoată iar la capat asa cu vrajeli ieftine (10% din salariu, amenzi pe care tot noi contribuabilii le achitam pt ei, etc), ceea ce nu e ok. Daca se fac răspunzatori de erori grave si nerespectarea unor standarde și protocoale si/sau proceduri de lucru, care au dus la moartea femeii, atunci asta trebuie lamurit cu proces. Si in acelasi timp familia trebuie sa faca proces civil si pt daune morale, care sa fie de ordinul milion/milioane euro pe care sa le suporte medicul sau medicii care au comis erorile si nu statul român, nu povesti cu amenzi si eventual daune de 2mii euro sau 20mii lei. Familia sa isi ia avocați buni si sa ceara enorm, astfel incat sistemul si medicii de acolo sa inceapa sa isi merite măcar jumatate din veniturile pe care le au într-un an. Care nu o pot face, ar trebui sa fie exact ca in mediul privat, afara si pa, inclusiv retragerea dreptului de libera practica, respectivul n-are decat sa se reprofileze si sa faca in viata asta ceva unde ar putea fi mai serios si dedicat si unde sa nu poata trimite oameni in pamant.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Crimele, talhariile si atrocitatile comise asupra populatiei sunt camuflate cu precadere dupa ce reteaua de crima organizata institutionala este foarte bine ,, moderata " de presa din Sibiu.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

SMURD UPU a devenit un MONOPOL ARAFATIAN AL URGENTELOR.Stilul de intretinere a relatiilor cu publicul cu sirena si girofar a propulsat aceasta organizatie struto camila care suge fonduri de la stat cu lobbyul arafatian din pozitie de secretar de stat si nu raspunde in alte situatii ptr ca este nu-i asa PRIVATA ,ca model la nivel national.Dar un lucru pornit bine si cu oameni de calitate a ajuns sa scartie din toate incheieturile atata vreme cat structurile adiacente(medicina de familie,liniile de specialitate din spitale,abuzul de dreptul de asistenta din partea unei pacienturi indemnate sa accesesze acest sistem fara oprelistile bunului simt macar etc).Si intotdeauna meritele erau si sunt ale SMURD!Iata ca acum scot capul deficientele,ma mir caci omerta in lumea cadrelor medicale e foarte prezenta. EXCLUSIVITATEA PREZENTARII LA UPU SMURD A SOLICITANTILOR este marea problema.Acest lucru bloccheaza sau/si suprasolicita sistemul arafatian. Alte sisteme de ambulanta a unor clinici si spitale de stat au fost desfiintate in toata tara.Macar ca era evident ca acestea preluau urgente si la rezolvau suficient de bine Sibienii au noroc cu SPITALUL MILITAR unde o structura de asistenta de urgenta paralela inca mai functioneaza desi restrictionata se acest monopol la un nivel inferior al capacitatilor de asistenta. Iar la UPU in general domneste acum secretomania si o structura inexpugnabila apartinatorilor ,un loc in care externarea si indicatiile le dau infirmierele de serviciu si nu medicii ,un caz az recent la care fac referire s-a petrecut in 11 aprilie si nu a facut decat sa evidentieze lipsa de empatie, rigiditatea si neadaptabilitatea structurii UPU in relatie cu soarta pacientului dupa externare. Mare pacat,sufera pacientii,uneori iremediabil PENTRU CA NU EXISTA CONCURENTA IN SISTEMUL DE URGENTA SI NICI CAPACITATI REALE DE CONTROL ASUPRA LOR.
Raspunde

CA

Acum 1 an

Cum adica nu au terminat raportul autopsiei? Fata e ingropata de patru zile si ei incearca sa dreaga din pix sa iasa bine? Sa scape distinsii medici universitari din oras? Doamne, fa Tu dreptate, ca in rest nu exista justitie in tara asta oribila!!!!!!!!
Raspunde

Tony B

Acum 1 an

Inainte sa fim clasic hateri vs sistem, intrebarea e: a luat femeia antibioticul prescris pentru inflamatie sau nu? Fiindca daca nu, culpa nu pare ca va fi a spitalului.
Raspunde

Ceasul rau

Acum 1 an

O intrebare ff corecta. Lauzele evita antibioticul ptr ca nu mai pot alapta.
Raspunde

AMN114

Acum 1 an

Când ți se dau antibiotice iar tu nu le iei îți asumi. Își asumă și cei care te-au îndemnat și susținut să nu le iei, pentru că garantat a cerut opiniile altor pocăiți, care au sfătuit-o cu bunătate și har, ca la Carte (sfântă). Azi sfătuitorii fac scandal și acuză creștinește; dragilor, e mai ușor să înghiți câteva pastile decât să sapi o groapă (nu scrie asta în Biblie, dar vă garantez eu că-i așa). Mulți mor de proști ce sunt: că și-au făcut selfie pe vagon, sfârșind prăjiți sau că n-au luat antibioticele prescrise, ei fiind infectați bine, tot aia e. Se numește selecție naturală
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 an

AMN...dacă ești prost de mic,când ești mare numa'te joci.Si aici mă refer la tine.Tu la orice articol insiști sa ne areți asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus