Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Oină: echipa de băieți a județului Sibiu s-a calificat la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar

Oină: echipa de băieți a județului Sibiu s-a calificat la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar

În timp ce echipa de oină a fetelor s-a clasat pe locul doi în competiția pe zonă la acest sport, echipa băieților s-a calificat în etapa națională.

La finele acestei săptămâni a avut loc faza zonală a competiției de oină din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Competiția a avut loc la Turnu Roșu, singura comunitate din județ în care oina are antrenor și sportivi. Din Regiunea Centru au participat echipe atât de băieți, cât și de fete, fiind reprezentate județele Covasna, Harghita, Cluj, Mureș, Brașov și Sibiu. 

„După meciuri strâns competitive, băieții oiniști ai Școlii Gimnaziale «Matei Basarab» din Turnu Roșu (Sibiu), coordonați de profesorul și antrenorul de oină Laurențiu Șiclovan au învins echipele din Harghita, Covasna, Cluj și Brașov, reușind astfel să se califice pentru faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar care va avea loc în județul Neamț, în perioada 17-19 mai. Tot în acest weekend echipa de fete oiniste a aceleiași școli a obținut locul al II-lea în cadrul competiții școlare amintite. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a fost reprezentat de domnul profesor Galață Mircea, inspector școlar de specialitate”, transmite psihologul Mihai Copăceanu, un susținător al acestui sport, care are în România federație începând cu 1932.

„Oina este un joc sportiv tradițional românesc practicat continuu cel puțin din secolul al XIV-lea conform cronicilor și hrisoavelor timpului, fiind menționat prima dată documentar la 1364, în timpul domniei lui Vlaicu Vodă”, mai scrie Mihai Copăceanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus