Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Le-a venit rândul: iluminatul public se extinde la locurile de joacă

Le-a venit rândul: iluminatul public se extinde la locurile de joacă

Cinci locuri de joacă din municipiul Sibiu vor fi iluminate la lăsarea serii. Reprezentanții Primăriei anunță că extinderea iluminatului public include de data aceasta și locurile de joacă pentru copii „pentru siguranța lor”.

Pe lângă iluminatul de pe străzi, s-a început amenajarea iluminatului public și în zona locurilor de joacă, precizează municipalitatea.

„În sezonul cald, copiii și părinții rămân în locurile de joacă și după înserat. De aceea, pentru siguranța celor mici, am început să amenajăm un iluminat public mai bun în zona locurilor de joacă, o acțiune pe care o vom continua treptat și în alte astfel de spații. De asemenea, modernizarea și extinderea iluminatului de pe străzile din oraș a continuat și în acest an, prin înlocuirea corpurilor de iluminat vechi și echiparea corpurilor noi pentru conectarea la sistemul de comandă și monitorizare de la distanță”, explică Astrid Fodor.

Astfel, conform informațiilor transmise într-un comunicat de presă, s-a amenajat iluminatul public în următoarele locuri de joacă: str. Vasile Aaron (zona Bisericii), str. Oncești, str. Siretului (zona intersecției cu Calea Cisnădiei), cel din cartierul Reșița (zona blocurilor ANL) și cel din parcul din zona străzilor Reconstrucției – Lungă.

În total, peste 200 de corpuri de iluminat noi au fost instalate pe străzile din oraș de la începutul anului și până în prezent, asigură primăria. Iluminatul s-a modernizat pe străzile Ștefan cel Mare, între str. Triajului și ieșirea din oraș precum și pe breteaua spre zona industrială est; Turismului; I. Neculce; în cartierul Ștrand s-au schimbat corpurile de iluminat care nu au făcut obiectul contractului de modernizare a cartierului: str. Doljului, str. Olteniei, str. Bihorului (parțial), str. Ștrandului (parțial), str. Gorjului (parțial). Astfel, în prezent, întreg cartierul este luminat de corpuri LED, conectate la sistemul de telegestiune; Au continuat și lucrările de modernizare a iluminatului de pe str. Viile Sibiului, de o parte și de alta a sensului giratoriu.

„O extindere a iluminatului public s-a realizat pe str. Vadului din cartierul Reșița, iar în prezent iluminatul se extinde și în cartierul Dumbrava (zona str. Intrarea Siretului)”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că asocierea SC Flash Lighting Services & SC Electrocon Impex a fost contractată de Primăria Sibiu pentru modernizarea, extinderea și gestionarea iluminatului public din oraș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Cizmas Mihai

Acum 1 lună

Este nevoie de modernizarea iluminat public modern şi la parc loc joaca copii str.Calea Turnisorului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus