Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Administratorul unei firme din Gura Râului, vizat de descinderile poliției din Alba, după tăierea ilegală a 45 de copaci

Administratorul unei firme din Gura Râului, vizat de descinderile poliției din Alba, după tăierea ilegală a 45 de copaci

Polițiștii din Alba anunță că au efectuat percheziții în județul Sibiu, la Gura Râului, care au vizat tăierea ilegală a 45 de copaci. În vizorul polițiștilor de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au intrat doi bărbați, dintre care unul este administratorul unei firme. În urma perchezițiilor unul dintre ei a fost reținut, iar pentru celălalt s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Prejudiciul estimat se ridică la peste 55.000 de lei.

Inspectoratul Județean de Poliție Alba anunță percheziții în legătură cu tăierea ilegală a 45 de copaci din fondul forestier național, zona Sebeș. Potrivit acestora, perchezițiile s-au desfășurat la Gura Râului, în județul Sibiu. Au fost vizați doi bărbați: administratorul unei firme și angajatul acestuia, iar unul dintre ei a fost reținut.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Alba au efectuat două percheziții, în comuna Gura Râului, județul Sibiu. Au fost derulate în 17 aprilie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș.

Potrivit IPJ Alba, s-a documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 38 respectiv, 48 de ani. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari, din fondul forestier național (art. 107 din Legea 46/2008 – Codul Silvic.

45 de copaci tăiați ilegal

Din cercetări a rezultat că, în luna iulie 2021, bărbatul de 38 de ani, la îndemnul celui de 48 de ani, care era administrator al societății comerciale pentru care lucra acesta, folosindu-se de un excavator, ar fi doborât, fără drept, 45 de arbori din fondul forestier național, aparținând municipiului Sebeș.

Din cercetări a rezultat că materialul lemnos astfel exploatat ar fi avut un volum de 96 de metri cubi, iar prejudiciul a fost evaluat la 55.060 lei.

La percheziții au fost ridicate documente contabile și medii informatice de stocare a datelor, în vederea continuării cercetărilor. Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 38 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. Va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 48 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Cercetările polițiștilor vor fi continuate.

Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus