Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

VIDEO Încep lucrările la viaductul de la Boița, startul lucrărilor pe lotul 2. Restricții de circulație pe Valea Oltului

VIDEO Încep lucrările la viaductul de la Boița, startul lucrărilor pe lotul 2. Restricții de circulație pe Valea Oltului

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, anunță că  s-a început organizarea de șantier pentru construirea viaductului de 700 de metri de la Boița, ceea ce înseamnă practic startul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești.

Lotul 2, dintre Boița-Cornetu (31 km.) este cel mai greu lot de autostradă contractat în România, iar asocierea de constructori din Turcia Mapa-Cengiz a primit Autorizația de Construire pentru primul kilometru care include viaductul Boița.

Pe aprox. 10 kilometri, între Câineni (Vâlcea) și Boița (jud. Sibiu) vor fi și restricții pentru defișarea arborilor în zonele cu intrări/ieșiri din tunel și viaductele de lângă Olt și versant.

”Am fost pe șantierul Secțiunii 2 : Boița Cornetu a Autostrăzii Sibiu-Pitești, pentru a discuta cu antreprenorul și cu alți responsabili pentru a începe cu dreptul execuția lucrărilor cuprinse în prima Autorizație de Construire aferentă acestui lot, emisă la începutul acestei luni, dar și pentru a continua proiectarea și autorizarea restului secțiunii. Stadiul proiectului pe acest șantier este următorul:

–Conform Autorizației de Construire, încep lucrările pe teritoriile localităților Tălmaciu și Boița, între km 13+170 și km 14+150;

– Vor fi executate lucrări de drum, de scurgere a apelor, de consolidare, de relocare rețele de utilități publice, de iluminat public și ITS, dar și lucrări pentru viaductul de la Boița în lungime de circa 700 metri;

– A fost finalizată marcarea copacilor care au mai rămas în zonele efectuării studiilor geotehnice, iar în perioada următoare trebuie să înceapă și defrișările acestora;

– Lucrările de defrișare au ajuns la 70% pe teritoriul județului Vâlcea;

– A fost finalizată documentația necesară pentru defrișarea pe teritoriul județului Sibiu;

– Continuă studiile geotehnice cu 7 instalații de foraj;

– A început realizarea organizării de șantier în zona pentru care a fost emisă AC;

– A început realizarea drumurilor tehnologice de acces in zona autorizată;

Pentru buna desfășurare a acestui proiect, este necesară o strânsă colaborare între CNAIR – Poliția Rutieră – antreprenor – autorități locale, astfel încât, în momentul începerii defrișărilor, restricțiile de trafic care vor fi impuse pe DN 7 să afecteze circulația rutieră cât mai puțin și pe un termen cât mai scurt”, a relatat Irinel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Lotul 2 atribuit asocierii de constructori Mapa-Cengiz este cel mai greu lot de autostradă contractat în România, durata lucrărilor fiind de 50 de luni.

Restricții de circulație pe Valea Oltului

IPJ Vâlcea a anunțat în această dimineață că pe o porțiune din Valea Oltului, în extravilanul localității Călimănești, între 9 și 15.30 se va circula alternativ, în reprize de maxim 20 de minute din cauza amenajării versanților.

”Pe sectorul de drum DN 7 km 198+400 - km 200+000 în extravilanul localității Calimanesti se lucrează la rânguire versanți între orele 09:00 - 15:30. Circulația rutieră se închide / deschide în reprize de max. 20 minute dirijată de piloți de circulație”, anunță IPJ Vâlcea.

Datele Lotului 2 din Sibiu-Pitești, Boița – Cornetu (31,33 km)

Antreprenor: Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS;

Durată contract: 68 de luni (18 luni proiectare, 50 de luni execuție);

Valoarea contract: 4,250 miliarde de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: Programul Transport (PT);

Stadiu actual: Proiectare;

Termen deschidere: 2028.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kokos

Acum 1 săptămână

Au început lucrările la lotul 2 , dar ei încă fac foraje geotehnice pentru proiectul tehnic ce trebuia să fie gata la sfârșitul anului trecut! Pe bune ?? Mai puteți minți mult , guvernanților , în anul ăsta electoral?
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 săptămână

Nici nu au inceput bine si deja sunt in intarziere. Ne asteapta minim 2 ani de cosmar pe valea oltului. La fel ca anul trecut cu lucrarile de dupa boita. Dezastru...

Raspunde

Kokos

Acum 1 săptămână

Hm , 2 ani? Eu zic vreo 7-8 !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus