Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Toţi elevii dintr-o comună din județul Brașov vor primi biciclete din partea primăriei. O decizie similară la nivelul județului Sibiu ar costa 10 milioane de euro

Toţi elevii dintr-o comună din județul Brașov vor primi biciclete din partea primăriei. O decizie similară la nivelul județului Sibiu ar costa 10 milioane de euro

Elevii de la şcolile din comuna Cristian, județul Brașov vor primi biciclete din partea primăriei, anunță Bună Ziua Brașov.

Pentru achiziţionarea vehiculelor pe două roţi, în număr de 450, primăria a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 649.999 lei, cu tot cu TVA. Prețul unei singure biciclete este de 1.444 lei. Urmează să primească biciclete toți elevii din clasa pregătitoare, până la cei de clasa a VIII-a.

„Achiziţionarea a 450 de biciclete pentru elevii şcolii gimnaziale Cristian reprezintă o investiţie esenţială în promovarea sănătăţii şi activităţii fizice, dezvoltarea abilităţilor sociale şi de colaborare, reducerea impactului negativ al transportului motorizat şi încurajarea autonomiei şi responsabilităţii în rândul elevilor. Prin implementarea acestui proiect, şcoala demonstrează angajamentul său faţă de bunăstarea şi dezvoltarea integrală a elevilor săi şi contribuie la construirea unei comunităţi educaţionale sănătoase şi active”, au argumentat reprezentanţii Primăriei Cristian.

Conform anunţului licitaţiei, furnizorul va trebui să livreze bicicletele în termen de 5 zile de lansarea comenzii, apoi, după 12 luni, să le facă o revizie.

Dacă s-ar lua o decizie similară la nivelul tuturor primăriilor din județul Sibiu, s-ar cheltui aproximativ 10 milioane de euro, conform calculelor Turnul Sfatului.

Potrivit serviciului Tempo al Institutului Național de Statistică, erau la finalul anului 2022 35.873 elevi înscriși în ciclul primar și gimnazial, în toate școlile din județul Sibiu. La un cost de 1.444 de lei pentru o bicicletă, toate ar costa 51,8 de milioane de lei.

Luat costul individual pe fiecare localitate, cei mai puțini bani ar fi cheltuiți în localitățile din Apoldu de Jos (66 de elevi), Ludoș (37 de elevi) și Râu Sadului, acolo unde în învățământul primar și cel gimnazial sunt înscriși doar 29 de elevi. Aici s-ar cheltui 41.876 de lei.

Cei mai mulți elevi sunt în municipiul Sibiu (14.552), Mediaș (3.283) și Avrig (1.131). Urmează Cisnădie (1.123) și o comună, Roșia (782 de elevi).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus