Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

De Florii se anunță vreme frumoasă. Temperaturile vor oscila în următoarea săptămână: 12 grade luni, 20 grade miercuri și din nou 12 grade vineri

De Florii se anunță vreme frumoasă. Temperaturile vor oscila în următoarea săptămână: 12 grade luni, 20 grade miercuri și din nou 12 grade vineri

Vremea va fi răcoroasă luni, urmând să se încălzească ușor în următoarele zile, ca spre sfârșitul săptămânii să se răcească din nou. În weekend, se anunță însă vreme frumoasă, cu ploi pe arii restrânse, conform prognozei transmise de reprezentanții Serviciului regional de prognoză a vremii Sibiu.

Luni, 22 aprilie

Vremea va fi răcoroasă, cu valori termice în scădere față de ziua precedentă. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar local se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă. La munte se vor semnala precipitații mixte, predominant ninsori la peste 1500 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 13 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade. 

Marți, 23 aprilie

Vremea se va încălzi ușor și va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei și se va înnora treptat după orele amiezii și în cursul serii. Pe arii în extindere în partea a doua a zilei se vor semnala ploi, ce vor avea și caracter de aversă și care vor putea fi însoțite izolat de descărcări electrice, iar la munte se vor semnala mai ales ploi ziua, exceptând zona crestelor, unde vor fi și lapovițe sau ninsori, iar noaptea precipitații mixte de la altitudini de peste 1600 m. Pe arii restrânse în zona montană cantitățile de apă vor fi însemnate și vor depăși 15- 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare de peste 45-55 km/h, iar la munte cu viteze de 80-90 km/h în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 19 grade, iar cele minime între 6 și 8 grade. 

Miercuri, 24 aprilie

Vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va avea unele înnorări mai accentuate. Local și temporar se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat și de descărcări electrice la orele amiezii. La munte precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, trecător mixte dimineața și noaptea în zonele înalte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 20 grade, iar cele minime între 3 și 5 grade. 

Joi, 25 aprilie 

Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări accentuate în cursul zilei și se va degaja treptat noaptea. Local și temporar se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, posibil însoțite izolat și de descărcări electrice. La munte precipitațiile vor fi mixte, temporar sub formă de ploaie ziua la altitudini joase și mai ales sub formă de ninsoare în zonele înalte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 12 grade, iar cele minime între 2 și 4 grade. 

Vineri, 26 aprilie - duminica, 28 aprilie

Vremea se va încălzi treptat și va deveni în general frumoasă spre finalul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, când pe arii restrânse se vor mai semnala ploi, iar la munte precipitații mixte. 

Meteorolog: Dumitrescu Roxana 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus