Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
14°C

Între 128 și 346 de euro pe metru pătrat: prețurile la care Primăria și-a evaluat terenurile scoase la vânzare

Între 128 și 346 de euro pe metru pătrat: prețurile la care Primăria și-a evaluat terenurile scoase la vânzare

Administrația locală scoate la vânzare mai multe terenuri în această perioadă, terenuri pentru care au fost achiziționate în prealabil servicii de evaluare. Valoarea acestora variază în funcție de zonă și de construcțiile care ocupă sau nu terenurile.

Rapoartele de evaluare a prețurilor terenurilor din Sibiu au fost comandate de către primărie ca urmare a solicitărilor – de exemplu – primite de la locuitorii blocurilor ANL, locuitori care doresc să-și vândă apartamentele în care au stat inițial cu chirie (legislația a permis achiziționarea acestor apartamente de către chiriași; pentru a înstrăină aceste apartamente, legislația obligă și la achiziția terenului aferent). Patru astfel de rapoarte de evaluare urmează să fie validate în ședința Consiliului local programată în cursul zilei de joi.

Potrivit acestor documente, cele mai ieftine terenuri intravilane pe care Primăria le are acum de vânzare sunt cele situate în zona cartierului Reșița. Evaluările comandate în vederea vânzării terenurilor de sub blocurile ANL din acest cartier (cele de pe strada Viitorului) au indicat prețul de 128,2 euro pentru un metru pătrat (toate prețurile includ TVA).

Din aceeași categorie – terenuri aferente blocurilor ANL – prețurile sunt mai ridicate în cartierul Ștrand II. Astfel, pe strada prof. Aurel Decei, prețul unui metru pătrat de teren a fost stabilit la 183,3 euro/mp. Câțiva pași mai încolo, pe strada Bârsei din același cartier, prețul unui metru pătrat a fost stabilit la 189,9 euro.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi este pus și proiectul de hotărâre elaborat pentru stabilirea prețului de pornire a unui teren de 64 de mp, liber de construcții, situat pe strada Ceferiștilor, din cartierul Vasile Aaron. În urma evaluărilor comandate de administrație, aici valoarea unui metru pătrat a fost stabilită la 232,7 euro.

Licitații în derulare

În afara terenurilor a căror valoare urmează a fi confirmată prin votul consilierilor locali din ședința de joi, Primăria Sibiu are în derulare și alte licitații cu acest obiect. În baza unor hotărâri adoptate în toamna anului trecut, două astfel de terenuri sunt scoase la licitație, ofertelor celor interesați fiind așteptate până în 10 mai.

Unul din aceste terenuri este pe strada Pomicultorilor, din cartierul Turnișor: 408 mp, liberi de construcții. Pentru acest teren, evaluatorul a stabilit un preț de pornire a licitației de 139,8 mp.

Iar cele mai mari prețuri practicate în prezent de administrația locală sunt pentru terenul de pe Aleea Călăreților, din imediata vecinătate a parcului Sub Arini. Aici a fost scos la vânzare prin licitație un teren de 75 de mp, liber de construcții, la un preț de pornire de 346,5 euro/mp.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi

Acum 4 săptămâni

Oare Primăria n-ar lasa niste pete de verdeata printre cartiere daca tot are terenurile respective?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus