Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Cât au crescut în opt ani prețurile terenurilor din Cartierul Tineretului

Cât au crescut în opt ani prețurile terenurilor din Cartierul Tineretului

Aproape 27.000 de euro cu tot cu TVA trebuie să plătească un tânăr care vrea să își cumpere terenul pe care l-a primit în folosință gratuită în Cartierul Tineretului din Sibiu.

Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe pagina Primăriei Municipiului Sibiu, un tânăr care vrea să cumpere un teren cu o suprafață de 264 metri pătrați în Cartierul Tineretului va plăti 26.796 de euro cu TVA inclus, în condițiile în care un metru pătrat costă 85,35 euro/mp fără TVA (422 lei), preț stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local, pentru anul 2022.

Cu tot cu TVA, prețul unui metru pătrat de pământ costă 101,5 euro, respectiv 500 de lei, în condițiile în care în urmă cu opt ani un metru pătrat se vindea cu aproximativ 90 de euro.

Anul trecut, un evaluator angajat de municipalitate a stabilit prețul pentru un metru pătrat de teren în Cartierul Tineretului la 66,33 de euro cu tot cu TVA, echivalentul în lei la cursul BNR la data încheierii contractului. 

Potrivit legii, cei care primesc terenuri cu titlu gratuit în Cartierul Tineretului și doresc, după construirea locuinței, să cumpere spațiul de la Primăria Municipiului Sibiu, pot face acest lucru. „Prețul de vânzare se stabilește prin expertiză tehnică, întocmită de un expert evaluator autorizat și aprobată de Consiliul Local”, se arată într-un proiect de hotărâre publicat de Primărie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus