Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Locuitorii din Cisnădie pot merge la noua Policlinică a orașului. Sunt 14 cabinete dotate cu aparatură de înaltă performanță și servicii gratuite, cu bilet de trimitere

Locuitorii din Cisnădie pot merge la noua Policlinică a orașului. Sunt 14 cabinete dotate cu aparatură de înaltă performanță și servicii gratuite, cu bilet de trimitere

Joi, 25 aprilie, la Cisnădie a fost inaugurat Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Orășenesc din Cisnădie. Este vorba despre un proiect început în urmă cu 7 ani și care a fost finalizat după o investiție de 11,2 milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile. Noua policlinică este cea mai importantă investiție de până acum și a fost dotată cu aparatură de ultimă generație.

Într-un cadru festiv, la parter, unde este recepția policlinicii, s-a făcut inaugurarea lucrărilor în prezența a zeci de invitați. Pe lângă primarul Gheorghe Huja, și managerul Spitalului Orășenesc din Cisnădie, Delia Minca, la eveniment au participat Ministrul Culturii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean, Daniela Câmpean, șefi de instituții și de alte unități medicale, reprezentanți din mediul de afaceri, dar și primari din alte localități. Printre invitații speciali s-a numărat și Dorina Dăncăneț, fostul manager al spitalului din Cisnădie și cea care a început proiectul.

„După cum știți în anul 2011 niște băieți deștepți care guvernau atunci țara noastră, au hotărât să închidă acest spital. Împreună cu managerul de atunci, cu d-na Dorina Dăncăneț am bătut pe la toate ușile: prefectură, consiliul județean sau Ministerul Sănătății și într-un final, am reușit să redeschidem acest spital. După cum știți, au fost închise 79 de spitale și s-au redeschis 15. Nu a fost ușor. Fiind închis un an și jumătate a fost greu să mai aducem medici aici, lucrurile nu mai funcționau ca înainte. Bucuria mea este că astăzi doctorii vor să vină la Cisnădie. […] Deci, dragi invitați, pacienți, cum vreți să o luați, de mâine în colo aveți la dispoziție această policlinică. Nu mai trebuie să bateți drumurile la Sibiu, așa cum am făcut-o ani și ani de zile. O să fie și mai simplu și pentru Spitalul Județean, pentru că noi vom veni de acum la policlinica noastră din Cisnădie să ne facem tot felul de analize”, a spus primarul Gheorghe Huja.

Citește și: Noua policlinică din Cisnădie va fi inaugurată joi. „Povestea Spitalului orășenesc poate fi considerată una de succes și nu se oprește aici”

Administrator public al orașului Cisnădie, Otilia Man a vorbit din perspectiva de manager de proiect. Aceasta a recunoscut că a fost un proiect greu, complex, dar spune că a fost un proiect de suflet. A fost adus pentru prima dată în discuție în anul 2016, când s-a vorbit despre reabilitarea clădirii vechi care datează din anul 1940 și care în acel an era în paragină.

„Acea clădire a fost transformată în ceea ce vedeți astăzi, aici. Pentru că am fost ambițioși și am vrut să aducem multă aparatură, care nu ar fi încăput într-o singură clădire și atunci, ne-am gândit să și extindem cu un corp nou”, a spus Otilia Man.

Cererea de finanțare a fost aprobată în anul 2018, iar un an mai târziu a fost semnat contractul cu Ministerul Fondurilor Europene, iar în anul 2020 a început proiectarea și lucrările, care astăzi au fost finalizate.  

Delia Minca, managerul Spitalului din Cisnădie a vorbit despre aparatura modernă, despre personalul dedicat și despre spațiile moderne la care cisnădienii vor putea apela fără a mai merge la Sibiu. De asemenea, a punctat o serie de proiecte care au fost terminate sau care se află în derulare și care sunt menite să ridice standardele vieții medicale din Cisnădie.

Și fostul manager la spitalului Dorina Dăncăneț a subliniat importanța noii policlinici.

„Acest ambulatoriu va avea rolul ca în condiții de maximă performanță, cu o organizare și o dotare cu aparatură de înaltă performanță să asigure un act medical de calitate tuturor pacienților care se adresează acestei instituții. Felicit întreaga echipă care  s-a implicat în realizarea și finalizarea acestui proiect”, a spus aceasta.

Policlinica din Cisnădie beneficiază de 14 cabinete medicale pe specialitățile: endocrinologie, reumatologie, gastroenterologie, urologie, neurologie, psihiatrie, pediatrie, medicină internă, cardiologie, ginecologie, chirurgie, oftalmologie, ORL și radiologie și imagistică medicală.

Cisnădienii vor beneficia de servicii gratuite, cu trimitere de la medicul de familie. Pentru a ajunge la policlinică trebuie să-și facă programare, atât la sediul acesteia cât și telefonic sau online.

Toate cabinetele care fac investigații care țin de imagistică au ecografe, policlinica deține un computer tomograf, cabinetul de ginecologie un aparat performant de colposcopie și, de asemenea, cabinetele de ORL și Oftalmologie sunt dotate cu aparatură de înaltă performanță.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Joker

Acum 1 săptămână

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios)

Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

Spaga e mult mai performanta decat aparatura.
Raspunde

Gogu Parlogu

Acum 1 săptămână

Bravo Huie Muja! Tot fiica lui Huja e sef la spital? „Dosarul medical electronic” are toate datele, centralizate din toate spitalele sau e doar o denumire pompoasa scrisa acolo?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus