Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

S-a surpat o stradă în orașul Slănic. Mai multe persoane din blocurile aflate în apropiere au fost evacuate

S-a surpat o stradă în orașul Slănic. Mai multe persoane din blocurile aflate în apropiere au fost evacuate

Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri.

"În prezent, ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea a 20 de persoane aflate în blocurile din proximitatea zonei afectate! Ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă şi analiza comisiei de specialitate, vor fi dispuse şi alte măsuri necesare. Misiunea este în dinamică", au informat reprezentanţii Prefecturii Prahova, potrivit Agerpres.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, la faţa locului vor fi trimişi specialişti din DSU şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), urmând ca această echipă să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri.

"Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formată din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri. Totodată, a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu. Misiunea este în dinamică", se menţionează în informarea transmisă de DSU.

foto Departamentul de Situații de Urgență

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus