Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Echipa U8 a Școlii Gimnaziale Nr. 21 din Sibiu este vicecampioană națională la fotbal

Echipa U8 a Școlii Gimnaziale Nr. 21 din Sibiu este vicecampioană națională la fotbal

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale nr. 21 din Sibiu, U8 (clasele I-II) a câștigat medalia de argint în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar „Cupa Tymbark junior”. Competiția s-a desfășurat vineri, 26 aprilie, la Târgu Secuiesc.

Micuții vicecampioni au fost însoțiși de profesoara lor de sport, Sandina Răduț. Aceasta precizează că performanța copiilor este notabilă, acesta fiind prima lor participare la o astfel de competiție.

„Meritul este al copiilor în primul rând, eu sunt profesorul lor de sport și am lucrat cu ei la școală cum am putut. Este o performanță incredibilă, pot spune, pentru școala noastră, pentru că suntem la prima participare la acest nivel. La categoria lor de vârstă aceasta este etapa finală, câștigătorii fiind declarați campioni naționali, iar noi vicecampioni”, spune profesorul de sport.

Până să ajungă la acest campionat, copiii au fost câștigătorii etapei județene. În etapa finală au avut de înfruntat echipe din cinci județe: Covasna, Harghita, Cluj, Mureș și Brașov. Meciul final s-a dat între echipa Școlii Nr. 21 din Sibiu și echipa Școlii   

„Sunt mândră de performanța lor. În meciul final au întâlnit echipa școlii „Ion Agârbiceanu” din Cluj, o echipă cu experiență, de la o școală sportivă. Echipa are palmares, fiind câștigătorii entitre ai acestei competiții. Ai noștri au fost și obosiți pentru că au ajuns astăzi, chiar în ziua campionatului. S-au treziți de la 5.00 dimineața. De aceea spun că s-au descurcat remarcabil”, mai spune prof. Sandina Răduț.

La finalul competiției toți copiii au fost premiați de Federația Română de Fotbal și Tymbark cu materiale sportive (minge pentru fiecare copil, veste de joc, rucsac și produse alimentare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus