Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

S-a deschis Târgul de Paști de la Sibiu: de la coșulețe cu ouă, tablouri din macrame și lumânări parfumate, la țarc cu iepuri și tren turistic

S-a deschis Târgul de Paști de la Sibiu: de la coșulețe cu ouă, tablouri din macrame și lumânări parfumate, la țarc cu iepuri și tren turistic

Târgul de Paști de la Sibiu și-a deschis porțile astăzi, 26 aprilie. Pe o vreme însorită, primii vizitatori s-au bucurat deja de atmosfera de sărbătoare. În acest an, târgul va dura 12 zile, iar căsuțele pline, în mare majoritate cu decorațiuni de Paști, așteaptă vizitatorii să le descopere.

Decorațiuni, bijuterii și mâncare

Sibienii și turiștii care ajung în Piața Mare în această perioadă au de ales între mai multe obiecte cu care să plece acasă. Bijuteriile de argint, decorațiunile cu ouă de Paști și iepurași, lumânările parfumate, dar și tablourile din macrame sunt doar câteva dintre cele expuse la căsuțele din centrul Sibiului.

În ceea ce privește comercianții, noutatea din acest an constă în faptul că două dintre căsuțe sunt oferite Protecției Copilului și reprezentanților refugiaților din Ucraina.

„Sunt decorațiuni pe care noi le-am făcut alături de cei de la centru, sau mai bine zis noi i-am îndrumat să le facă. Prețurile sunt de 15, 20, 25 de lei, în funcție de cât s-a muncit la fiecare în parte”, a spus Ioana, de la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Mediaș.

Pe partea de gastronomie, pofticioșii vor găsi în târgul de Paști clătite, cafea, ciocolată de casă, dar și langoș, toate acestea completate de înghețată artizanală și coșulețe de Paști tradiționale. Prețul unui langoș simplu este de 10 lei, iar un langoș cu mujdei, finetti sau smântână costă 20 de lei.

Distracție pentru copii

Copiii care ajung în târgul de Paști au mai multe variante de a-și petrece timpul liber. Caruselul, țarcul cu iepurași, trenul pe șine, trenul turistic, spațiul pentru sărituri, castelul gonflabil și pista de carting, se numără printre activitățile pe care cei mici la pot face în Piața Mare.

De asemenea, cei care vor să rămână și cu o amintire din Târgul de Paști, pot alege să facă o fotografie instantanee, care costă 15 lei.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 11:00 și 21:00. Evenimentul devenit tradițional (prima ediție a avut loc în urmă cu 15 ani) este organizat de Asociația Events for Tourism.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus