Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Astrid Fodor și candidații FDGR și-au depus candidaturile pentru alegerile din 9 iunie. „Eu sunt mândră că nu ni se poate reproșa nimic”

Astrid Fodor și candidații FDGR și-au depus candidaturile pentru alegerile din 9 iunie. „Eu sunt mândră că nu ni se poate reproșa nimic”

Primarul Astrid Fodor și-a depus în dimineața zilei de marți dosarul de candidatură pentru un nou mandat la Sibiu. Alături de ea au fost reprezentanți ai FDGR, candidați pentru Consiliul local Sibiu. Fodor și-a lăudat echipa de candidați, despre care spune că este formată din oameni ale căror corectitudine și verticalitate nu pot fi puse la îndoială.

Paul Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor la nivel național, și Gabriel Tischer, președintele organizației sibiene a Forumului, alături de primarul Astrid Fodor și viceprimarul Helmut Lerner au însoțit delegația FDGR care a depus dosarele candidaților la Biroul electoral municipal. „Ne asumăm o mare responsabilitate pentru un nou mandat, atât eu, cât și colegii mei, mulți dintre ei fiind la al doilea sau la al treilea mandat, fapt care denotă experiența. Dar avem și candidați noi, care să aducă un suflu nou, proaspăt, în Consiliul local”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Întrebată care sunt calitățile pe care sibienii ar trebui să le aibă în vedere atunci când analizează un candidat, primarul Astrid Fodor a vorbit despre experiență, dar a subliniat și chestiunea integrității. „Aș începe cu pregătirea profesională, este foarte importantă. Apoi, la ce a realizat. Sunt situații când poate fi vorba de un tânăr care nu a apucat să realizeze foarte multe și candidează la Consiliul local pentru a dobândi experiență. Eu aș analiza și caracterul candidaților: dacă sunt persoane vrednice de încredere, cu verticalitate. M-aș uita dacă nu există acuzații de corupție care planează asupra lor, sunt detalii foarte importate. În ceea ce privește colegii mei de la Forumul German și persoana mea, din acest punct de vedere chiar nu ni se poate reproșa nimic și sunt mândră de acest fapt. Cred că este un aspect important să avem oameni verticali și corecți”.

Apartenența la anumite partide poate fi o piedică pentru anumiți candidați, mai consideră Astrid Fodor. „Prea multă direcționare din partea unui partid asupra unui candidat, astfel încât atunci când ajunge în funcție să îndeplinească mai întâi sarcinile de partid și după aceea să se gândească la cetățeni, nu este în regulă. Pentru că astfel sarcini, de indicații venite de la partid nu sunt neapărat ceea ce își doresc cetățenii. De multe ori sunt transmise chiar de la conducerea națională a partidelor niște directive care nu se potrivesc, poate, orașului Sibiu. Funcționează în alte regiuni, poate, dar nu la orașul Sibiu”, a mai spus Astrid Fodor.

Întrebată dacă, din punctul ei de vedere, competiția va fi mai acerbă pentru funcția de primar sau pentru Consiliul local Sibiu, Astrid Fodor consideră că lupta se va da „pentru ambele”. „Cei care candidează pentru funcția de primar se vor concentra și pentru Consiliul local, pentru că știu că au nevoie de voturi în deliberativul local. Așa cum sunt și eu conștientă că o majoritate a FDGR în Consiliul local ne-ar ajuta să punem mult mai repede în practică proiectele noastre pentru că nu am avea blocaje. Mandatul care se încheie acum ne-a dovedit că este mult mai greu când nu ai o majoritate. Însă cu toată opoziția sau, mai bine spus, aparenta colaborare, am putut înainta”, a arătat Astrid Fodor.

Ea apreciază că și în actuala campanie electorală sunt semnale că se va ajunge la derapaje. „Începutul de campanie? Precum fiecare campanie. Unele nu tocmai curate, cu multe atacuri la persoană. După cum am spus și la lansarea candidaturilor noastre, noi, cei de la Forum, vom avea o campanie curată, concentrată pe proiecte. Cred că asta doresc să audă sibienii, nu can-can-uri și «povești de adormit copiii». Vise frumoase cu toții avem, orașul trebuie să se dezvolte, dar strategic. Se vede că orașul s-a dezvoltat frumos în ultimii ani și vrem ca acest lucru să se întâmple în continuare”.

De regulă, validarea candidaturilor depuse la Sibiu este anunțată de către Biroul electoral de circumscripție a doua zi de la depunerea dosarelor. Ziua de 30 aprilie este ultima în care mai pot fi depuse candidaturi pentru alegerile locale programate pentru ziua de 9 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Adrian

Acum 3 săptămâni

Asta ii absolut paralela cu problemele orasului.
Raspunde

Gigi

Acum 3 săptămâni

dubla negatie :))))
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Stima noastra si mandria...esti rasuflata ***.
Raspunde

Asa ceva...

Acum 3 săptămâni

Dacă e frumoasa și benefica dezvoltarea orașului și, mai ales, în beneficiul cetățenilor, este o chestiune de gust și standard de viata. Betonarea intensiva, dispariția copacilor, circulația bara la bara, noxele, cele n-spe festivaluri și evenimente în cele mai năstrușnice locuri cu muzici pana târziu în noapte, ocuparea permanenta a Pieței Mari, hoardele de turiști, potera din politia locala ce face legea, etc...pot fi pe placul unora.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 3 săptămâni

Exact asta înseamnă un oraș modern. Cine vrea orașul prăfuit dinainte de Iohannis, sorry, s-a dus ca ceașcă. Mergem înainte cu ăștia

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asa cineva ...

Acum 2 săptămâni

Stimabile "asa ceva", ai dreptate într-o singură direcție: " este o chestiune de gust"...Din cate vedem tu ai un gust discutabil! Nu știm unde vezi " betonarea" și nici nu înțelegem de ce nu vezi sutele de copaci plantați în ultimii ani!
Raspunde

Vadim

Acum 3 săptămâni

Legaturile nu tocmai oneste ale doamnei Astrid Fodor cu Buduleci si Stefan Bacila, vor apare curand in presa centrala

Raspunde

Primar mincinos și photoshopat

Acum 3 săptămâni

in 2021, fodor zicea asa: ”Cu siguranță nu voi mai candida încă o dată. Un om înțelept este cel care se implică, dar care știe și când să se oprească" Conform chiar logicii ei , este o neghioabă, o toantă!( Vezi dicționar antonime dexro.ro pentru adjectivul înțelept.)

Raspunde

Hahaha

Acum 3 săptămâni

Băbuța are halucinații: vede Sibiul frumos după ce l-a acoperit cu ciment (la ordinele lui Iohannis), apoi se crede Alba ca Zăpada. Sibienii o vor vota pentru că iubesc să fie batjocoriți (veniturile fac la fel).

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 3 săptămâni

Nu vrei ciment, meri la țară
Raspunde

Pastor marginas

Acum 3 săptămâni

Ce diferenta intre cum arata frau intr-o filmare prim-plan si cum arata pe panourile de campanie electorala din oras :)) Asta se intampla cand folosesti poza de la absolvirea liceului pe "CV". Vedem in curand oricum cat de neghiobi suntem si pe cine punem stampila.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popa de treflă

Acum 2 săptămâni

Pastore, se vede din avion că ești "mărginaș"! Dar mai degrabă mărginit!
Raspunde

Pastor marginas

Acum 2 săptămâni

Popica draga, de fapt porcela mea, aleasa la misto (daca nu ti-ai dat seama) contine o litera cu un semn diacritic (te las pe tine sa ghicesti care): astfel incat, nu poti sa mi te adresezi cu "pastore" ci mai degraba cu "ciobane". Oricum, zero sens in comentariu tau, dar mersi ca mi-ai dat motiv sa-mi explic porecla :)
Raspunde

Cornel Sibianul

Acum 2 săptămâni

În sfârșit, o vedem pe Astrid Fodor așa cum arată în viața cotidiană, nemachiată. Mulțumim Turnul Sfatului pentru filmare. Am încredere că pe 9.06 locuitorii municipiului Sibiu îi vor trimite pe***** și pe candidații Forumului German acolo unde le este locul. 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Ciobanul

Acum 2 săptămâni

Ar fi forte important sa se respectesi in politica, varsta de iesire la pensie. Valabil si pt tov. Iohanis si restul. **** batranetea isi spun cuvantul la madam . OK, daca prin photoshop i se poate intineri si mintea, nu numai imaginea, sa mearga inainte. 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus