Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Șase blocuri cu aproape 200 de apartamente sunt propuse pe Calea Șurii Mici: între două ansambluri rezidențiale

Șase blocuri cu aproape 200 de apartamente sunt propuse pe Calea Șurii Mici: între două ansambluri rezidențiale

La nord - zonă rezidențial, la sud - ansamblu rezidențial. Așa este descris amplasamentul unui nou ansamblu de locuințe ce se propune a fi ridicat în zona Calea Șurii Mici. Viitoarele locuințe vor fi vecine și cu viitorul spital județean al Sibiului dacă și când acesta va fi construit. Proiectul este cel pentru care beneficiarul a cerut, acum trei ani, Consiliului local aprobarea creșterii coeficientului de utilizare a terenului, conform legislației, adică a regimului de înălțime.

Viitorul ansamblu de la marginea locuibilă a Sibiului se materializează prin proiectul „Construire ansamblu rezidențial locuințe colective și servicii, conform PUZ aprobat prin HCL 405/2022”. Dezvoltat de compania SC ZAC-DEV Șurii Mici SRL (Grupul Zacaria), proiectul propune o ocupare a unei suprafațe de 14.717 metri pătrați situată în zona Calea Șurii Mici, între două complexe rezidențiale - Valetta Park și West Side Park Residence.

Față de alte proiecte imobiliare din zonă, acesta se remarcă prin amploarea și complexitatea sa, gândit să cuprindă șase imobile de locuințe și trei corpuri de legătură, cu un total de 196 de apartamente. Regimul de înălțime variază: de la S+P+3+4Er la S+P+5+6Er. Informațiile sunt menționate în memoriul de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului în vederea obținerii acordului de mediu. În ceea ce privește infrastructura, proiectul prevede amenajarea a 315 de locuri de parcare, iar accesul la ansamblu se va face din Calea Șurii Mici.

Conform memoriului, apartamentele vor avea două, trei și patru camere.

Parcela este în proprietatea SC Optima Real Estate Investment SRL, cu promisiune de vânzare către titularul proiectului, ZAC-DEV Șurii Mici SRL. La începutul anului 2022, proprietarul terenului a cerut creșterea regimului de înălțime permis blocurilor din preajma viitorului spital județean Sibiu. Arhitecții care au realizat documentația urbanistică pentru creșterea coeficientului de utilizare a terenului în cazul de față sunt cei angajați de Primăria Sibiu să realizeze noul Plan urbanistic general al municipiului.

Viorel Helju, din partea Optimagrup, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații industriale din Zona industrială vest a Sibiului, spune că colaborarea cu autoritățile locale a fost „relativ bună” în acest sens, dar că nu s-au așteptat de la arhitecții independenți care au analizat documentațiile că „nu vor avea o atitudine proactivă sau constructivă”. „Am întâmpinat destul de multe probleme, în cascadă, care au dus și la pierderi de timp, amânări de luni de zile (...) Noi nu am cerut nimic suplimentar decât ce permite legea de ani de zile - solicitarea suplimentării CUT-ului cu 20%. Problema e că am primit solicitări suplimentare de la arhitecții de la acele ședințe, care erau pur subiective și care nu făceau jobul acelor arhitecți. Modul în care am fost tratat s-a repetat și în alte proiecte”, ne-a spus Helju. În altă ordine de idei, acesta a subliniat că „un P+10 este mai ecologic decât P+2, pentru că merge pe verticală foarte mult și permite păstrarea a cât mai mult spațiu verde”.

Citește și: Sibiului cât mai înalte blocuri: crește regimul de înălțime în zona viitorului spital județean

Citește și: „Sunt puține zone în Sibiu unde poți să crești înălțimea. Acolo unde se poate, s-o facem!”. Primăria reanalizează regimul de înălțime din viitorul PUG

Citiți aici memoriul de prezentare a proiectului.

Valoarea investiției este confidențială, iar perioada de implementare a proiectului este menționată ca fiind anii 2024-2030.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oengist verde-salvam boschetii

Acum 3 săptămâni

Huoooooooooo!!! La puscarie toti infractorii de dezvoltatori! Sa se darame toate blocurile noi! Sa nu se mai construiasca nimic! Vrem sa traim intr-un orasel mic, gri si plin de asistati social, sa ne ducem princii la gradi cu troti electrice si sa inlocuim Pastile cu parade ghei!!!
Raspunde

Barosanu

Acum 3 săptămâni

Domnul „dezvoltator” are impresia că vorbește cu copii de grădiniță pe care-i poate aburi cum vrea? Cum adică „un P+10 este mai ecologic decât P+2, pentru că merge pe verticală foarte mult”. Păi și mașinile aferente vor merge tot pe verticală? Gunoiul generat de locuitorii de 5 ori mai mulți se va duce direct în spațiul cosmic?
Raspunde

Frikirikimiki

Acum 3 săptămâni

Probabil voia sa spuna ca un P+10 in loc de 5 x P+2 e mai ecologic. Doar in mintea unora probabil.... Sau a vrut sa spuna "economic", mai economic pt el, ca face mai multi bani. Deja tot ce se construieste nou in Sibiu devine un alt Vasile Aron, cu bloc langa bloc, de dai mana cu vecinu' pe geam. Hai noroc la vot!
Raspunde

Scuipat în fața

Acum 3 săptămâni

De dezvoltator. Citim că primăria a cerut mai mult spatiu verde. In plan acum apare 1,7%spatiu verde! Cât o fi fost la prima strigare? 0,1%? Frumoasă "dezvoltare" ! Curat ghetou european!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibi

Acum 3 săptămâni

Domnule Barosanu, cat teren de construit credeti ca mai are acest oras? Pana cand o sa avem numai bloculete de 2-4 etaje? Exista blocuri inalte si in alte orase similare peste tot in lume, calmati-va. Cat despre mașini, vor exista mai multe locuri de parcare daca regimul de inaltime va fi mai ridicat. Iar gunoiul generat se poate ridica mai des, nu vad o problema nici in zona asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus