Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Analiză Storia: Chiriile în Sibiu stagnează sau dau semne că încep să scadă. „În contextul dinamicii actuale a pieței imobiliare, observăm o ajustare semnificativă”

Analiză Storia: Chiriile în Sibiu stagnează sau dau semne că încep să scadă. „În contextul dinamicii actuale a pieței imobiliare, observăm o ajustare semnificativă”

Cele mai recente date făcute publice de platforma Storia la nivelul lunii aprilie 2024 arată o stagnare a chiriilor pentru garsoniere și chiar o scădere pentru apartamentele de două și trei camere.

Tendința pieței este aceea de scădere în cazul chiriilor și de creștere a achizițiilor. Spre exemplu, chiriile solicitate de proprietarii de apartamente din principalele 10 mari oraşe erau în aprilie, în medie, cu 15% mai mari decât în perioada similară din 2023, în timp ce raportat la martie 2024 nivelul era în scădere cu circa 3%, arată analiza realizată de platforma Storia, lansată de OLX.

Astfel, preţul mediu solicitat pentru închirierea garsonierelor şi apartamentelor cu două şi trei camere, în aprilie 2024, a fost de 498 euro.

De asemenea, interacţiunile între chiriaşi şi proprietari sau agenţi au scăzut cu 1% comparativ cu luna aprilie a anului anterior (aprilie 2024 vs. aprile 2023).

„În contextul dinamicii actuale a pieţei imobiliare, observăm o ajustare semnificativă. Cu o cerere uşor în scădere pentru închirieri şi o tendinţă vizibil în creştere pentru achiziţii, asistăm la o reconfigurare a dinamicii pieţei. Acest fenomen se reflectă într-o creştere a perioadei de listare a proprietăţilor şi într-o diversificare a portofoliului disponibil pe piaţa imobiliară. De exemplu, în aprilie 2024, am constatat o creştere semnificativă – cu 15% mai multe apartamente de închiriat disponibile pe platforma Storia, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

În Sibiu, prețurile medii de închiriere solicitate în luna aprilie 2024 au înregistrat stagnări la categoria garsonierelor, față de cele din luna anterioară, în timp ce apartamentele cu două (-5%) și trei camere (-7%) s-au închiriat cu prețuri mai mici.

Față de luna aprilie 2023, prețurile medii solicitate în aprilie 2024 pentru închiriere au crescut la toate categoriile de apartamente – cu 20% pentru garsoniere, cu 9% pentru apartamentele cu două camere și cu 11% în cazul apartamentelor cu trei camere.

Astfel, în luna aprilie 2024, prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 300 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 380 de euro, iar cele cu trei camere s-au închiriat cu 500 de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Claudiu

Acum 1 săptămână

Stagnează sau scad dar ajustarea este semnificativă din cauza unui amărât de procent de 15% ? Care poate fi ,foarte bine, temporar câtă vreme reflectă doar o lună calendaristică? Noua limbă de lemn a... imobiliarelor incepe sa fugă de logica simplă.
Raspunde

Monica

Acum 1 săptămână

sa vina criza, sa vina criza!! :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus