Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Adio piele cu imperfecţiuni: 7 soluţii pentru un ten sănătos

Adio piele cu imperfecţiuni: 7 soluţii pentru un ten sănătos

Sănătatea tenului tău este prioritară, mai ales că în ziua de azi poţi să ai o rutină completă şi corectă cu doar câteva produse, Dacă vrei să previi apariţia imperfecţiunilor, de la comedoane şi până la linii fine sau pete pigmentare, este necesar să ai un ritual de îngrijire corect.

Citeşte mai jos la ce soluţii simple poţi apela dacă îţi doreşti un ten sănătos, fără imperfecţiuni:

Curăţare corectă

Ca să previi apariţia imperfecţiunilor, curăţarea corectă a tenului este esenţială. Dimineaţa, foloseşte un cleanser cu clătire, sub formă de gel, spumă sau crema. Optează pentru un produs potrivit tipului tău de ten, cu ingrediente curate, fără alcool denaturat, uleiuri esenţiale sau parfum. Păstrează-l pe chiuvetă din baie sau în zona duşului, ca să îl poţi avea la îndemână ori de câte ori ai nevoie.

Pentru curăţarea de seară ai nevoie de două produse ca să îndepărtezi corect atât praful şi impurităţile de peste zi, cât şi urmele de SPF sau machiaj. Optează pentru apa micelara sau un cleansing balm pe care să îl aplici ca prim pas. Mai apoi, foloseşte cleanserul cu clătire ca să obţii cele mai bune rezultate.

SPF, SPF, SPF

Expunerea la raze UVA/UVB poate duce la apariţia ridurilor fine şi a petelor pigmentare, pe lângă alte probleme dermatologice. Foloseşte zilnic un produs cu factor de protecţie solară, pe care să îl aplici ca ultim pas în rutină de dimineaţă, înainte de machiaj.

În ziua de azi, ai o mulţime de variante de produse cu SPF din care să alegi, de la texturi fluide şi până la sprayuri sau creme colorate. Este de preferat să optezi pentru o cremă, ser sau spray cu factor de protecţie 30 sau 50. Aplică produsul în cantitate generoasă, atât pe ten, cât şi pe gât şi decolteu.

Hidratare

Un ten sănătos este un ten hidratat. Indiferent de problemele cu care te confrunţi când vine vorba de aspectul tenului, pielea are nevoie de hidratare pentru a-şi păstra supleţea şi vigoarea. Secretul este să optezi pentru un produs adecvat tipului tău de ten. Spre exemplu, dacă ai tenul gras, evita să foloseşti creme hidratante cu ingrediente ce pot încărca porii. Mai degrabă, optează pentru produse non-comedogenice, cu textură lejeră.

Crema hidratantă nu trebuie să fie scumpă, ci trebuie să aibă ingrediente cu rezultate dovedite în hrănirea pielii, precum ectoina, glicerina, ureea, ceramidele sau acidul hialuronic.

Fără tratamente cosmetice

Tratamentele cosmetice pot face mai mult rău decât bine, mai ales dacă nu le efectuezi în cabinetul medicului. Stai departe de tratamentele cosmetice realizate în saloanele de înfrumuseţare, de către personal fără instruire în domeniu.

Dacă vrei neapărat să te bucuri de un tratament cosmetic adecvat tipului tău de piele, începe cu o consultaţie la medicul dermatolog. Acesta îţi va face recomandări personalizate şi îţi va alcătui un plan de tratament adecvat.

O rutină minimalistă

Ca să îţi păstrezi tenul curat, nu te grăbi să foloseşti prea multe produse de înfrumuseţare. Începe cu o rutină minimalista, care să includă produse de curăţare, hidratare şi protecţie solară. Mai apoi, poţi să introduci şi unul sau două ingrediente active, precum vitamina C, niacinamida sau acidul salicilic. Produsele cu ingrediente active se introduc treptat, unul câte unul, astfel încât să îţi fie uşor să observi dacă acestea îi priesc tenului tău.

De asemenea, este foarte important să păstrezi produsele la locul potrivit. Spumele şi gelurile de curăţare se pot aseza foarte uşor pe chiuvetă de la baie, ca să le ai la îndemână. Tot pe chiuvetă de la baie poţi aşeza apa micelara sau demachiantul. Este o idee bună să te demachiezi în oglindă de la baie ca să poţi vedea uşor dacă machiajul se îndepărtează corect.

Produsele cu vitamina C este bine să le păstrezi la frigider, mai ales dacă este vorba de seruri. Cremele şi serurile cu retinol, acizi sau nicinamide nu îşi au locul pe chiuvetă din baie sau în baie, ci într-un loc ferit de umezeală şi soare. Chiar dacă ai un ventilator de baie sau un geam pentru aerisire, cel mai bine este să păstrezi cremele în dormitor, pe măsuţa de toaletă sau în dulap.

Alimentaţie echilibrată

Un ten curat şi sănătos nu înseamnă doar produse de beauty potrivite, ci şi un stil de viaţă echilibrat. Hrana influenţează o mulţime de funcţii ale organismului şi poate impacta şi sănătatea pielii. Încearcă să păstrezi o alimentaţie echilibrată, cu ingrediente curate, fără să consumi zahăr, grăsimi trans, prăjeli sau alimente ultraprocesate în cantităţi mari.

Sfaturi personalizate

Dacă te confrunţi cu afecţiuni dermatologice, precum acneea sau melasma, o rutină corectă este posibil să nu fie suficientă pentru a avea un ten impecabil. De aceea, cea mai bună soluţie este să apelezi la medicul dermatolog, ca să primeşti un tratament adecvat şi sfaturi personalizate pentru a-ţi îngriji corect tenul.

Ca să te bucuri de un ten sănătos, începe cu un procedeu de curăţare corect, aplica SPF zilnic, cere sfatul dermatologului la nevoie şi hidratează-te corespunzător.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus