Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Harta candidaților la toate primăriile din Sibiu: 227 de pretendenți la funcția de primar. 9,25% sunt femei

Harta candidaților la toate primăriile din Sibiu: 227 de pretendenți la funcția de primar. 9,25% sunt femei

Din cei 227 de sibieni înscriși pe listele electorale pentru cele 64 de primării din județ, doar 21 sunt femei, ceea ce reprezintă 9,25% din total. Dacă luăm însă în considerare doar candidații independenți care vor să devină primari în urma alegerilor din 9 iunie, jumătate sunt femei, conform datelor obținute de Turnul Sfatului de la Birourile Electorale de Circumscripție din localitățile din județ.

Sunt 4 femei înscrise pe liste ca și candidați independenți și tot 4 bărbați.Astfel, avem candidați independenți pe Roxana Fuiorea la Avrig, pe Elena Andreea Zîmța la Cisnădie, pe Tudor Dincă la Mediaș, pe Florin Knall și pe Elena Marian la Brateiu, pe Ioan Daniel Maricuța și Daniela Maria Meițescu la Șelimbăr și pe Ioan Toma Zav la Gura Râului.

Totodată, după datele noastre este pentru prima dată când niciun partid nu are candidați pentru funcția de primar în toate localitățile. La aceste alegeri, atât PSD, cât și PNL au câte un candidat lipsă. PSD nu va avea candidat la Gura Râului, după ce varianta lor s-a retras în ultimele zile și liderii organizației județene nu au mai avut timp să vină cu o altă variantă, iar PNL nu va avea candidat la Brateiu.

Acolo, situația este puțin mai complicată, pentru că primarul în funcție, Elena Marian, este condamnată la închisoare cu executare în primă instanță, iar în aceste zile urmează să primească sentința definitivă de la Curtea de Apel Alba. La trimiterea în judecată, ea și-a dat demisia din PNL, însă liberalii au decis să nu vină acum cu un alt candidat. Se așteaptă ca aceasta să fie achitată, iar apoi să revină în partid.

Interesant este și faptul că Alianța Dreapta Unită, care reunește trei partide, USR, Forța Dreptei și PMP a reușit să adune doar 35 de candidați la funcția de primar. Cu doi mai mult decât AUR, care are la aceste alegeri 33 de candidați.

Partidul înființat de Diana Șoșoacă, SOS, are în județul Sibiu 4 candidați (Walter Weiss în Cisnădie, Gabriel Oprișcan în Avrig, Florin Marcu în Jina și Simion Stănuleț în Chirpăr).

Candidați mai au partidele PER, Pro România, PUSL, Partidul Patrioților, Alternativa Dreaptă, Partidul Oamenilor Liberi și Partidul Verde. Și UDMR va avea un candidat la localele din Sibiu, e vorba de Melinda Musznai, care candidează în Copșa Mică. Astfel, se poate spune că UDMR are procent de 100% candidați femei la alegerile din 9 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Itigan

Acum 1 săptămână

Și la Moșna este candidat independent la primărie: Mircea Itigan
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

10 Mai 1881 : Traiască Regele !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus