Luni,
27.05.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

Cinci premii și trei mențiuni obținute de elevii sibieni la Olimpiada Națională de Germană

Cinci premii și trei mențiuni obținute de elevii sibieni la Olimpiada Națională de Germană

14 elevi din Sibiu au participat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană Maternă care a avut loc la București, în perioada 22 - 25 aprilie. Aceștia s-au întors acasă cu cinci premii și trei mențiuni. 

Elevii participanți sunt Simon Tudor Mahl de la Charlotte Dietrich Schule din Sibiu, clasa a IX-a, Theodor Stănilă, de la Colegiul Național „Octavian Goga”, clasa a VII-a, Filip - Christian Jumugă și Vlad-Nicolae Simion de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”,  clasa a VII-a, Alexandru-Ștefan Belașcu, clasa a VII-a, Iana Popa Iana,  Motohonu-Vulc Maxime – clasa a VIII-a, Eric Mihai Mocean, Ana Mihaela Vîrcolacu  – clasa a X-a, Ada Cristian, Luana-Maria Tintea – clasa a XI-a, Paula Dörr , Daniel Cautnic și Karim Kalandarov, clasa a XII-a, toți de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.  

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, după desfășurarea probelor Paula Dörr a cucerit premiul I cu un punctaj de 56,50 puncte, fiind pregătită de profesoara Tita Mihaiu. 

Elevii  Filip Christian Jumugă și Ada Cristian au obținut premiul II, cu un punctaj de 63,00 puncte, respectiv 62,00 puncte. Aceștia sunt pregătiți de către profesoarele  Macrina Popa și Andreea Dumitru-Iacob.

PREMIUL III a fost cucerit de către elevii Iana Popa  (63,00 puncte) și Eric Mihai Mocean  (57,00 puncte), pregătiți de către doamna profesor Cristina Sava, respectiv doamna profesor Andreea Dumitru-Iacob.

De asemenea, lotul sibian a mai obținut și trei mențiuni prin elevii Tudor-Simon Mahl  (57,00 puncte – profesor Ioana-Laura Tudor),  Luana-Maria Tintea (57,00 puncte – profesor Alina-Lavinia Helbet) și Daniel Cautnic (51,00 puncte – profesor Alina-Lavinia Helbet).

„Deosebite felicitări elevilor, mulțumiri cadrelor didactice ce i-au pregătit și deosebită admirație pentru părinții ce îi susținut! Prin aceste rezultate excelente se dovedește, încă odată, faptul că Sibiul este un centru deosebit al limbii germane, cu elevi devotați și bine pregătiți!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Judetean Sibiu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 1 săptămână

Noa, ce-i asa mare lauda, doar traim in Republica Hermanstadt...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus