Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

SPIC Paste și Vin – un nou restaurant în centrul Sibiului. „În perioada actuală, când totul este foarte scump, pastele sunt o mâncare accesibilă”

SPIC Paste și Vin – un nou restaurant în centrul Sibiului. „În perioada actuală, când totul este foarte scump, pastele sunt o mâncare accesibilă”

Din luna martie, Sibiul are un nou restaurant care se numește SPIC Paste și Vin. Situat pe strada Târgul Vinului, numărul 16, colț cu Turnului, noul local își propune să vină în fața sibienilor cu rețete de paste care să includă ingrediente de la producătorii locali din județ și cu deserturi care să recreeze gusturile copilăriei. Mai mult, vedeta meniului, pastele, sunt făcute chiar în restaurantul din Orașul de Jos.

Cei doi asociați ai afacerii, Ovidiu Balaban și Alexandru Macriș, spun că investiția este puțin peste 100.000 de euro, mare parte din aceasta reprezentând dotarea bucătăriei la cele mai înalte standarde.

„Am plecat de la ideea de a face un restaurant cu paste de casă pentru că la ora actuală sunt tot mai multe restaurante care oferă semipreparate, congelate și conservate. În cazul nostru, am luat o mașină de 10.000 de euro care face paste de casă în sensul că pui făină și ouă deasupra, iar jos primești penne, tagliatelle, spaghete. Lucrăm pe ingrediente cât se poate de proaspete și asta ne oferă avantajul că nu lucrăm cu produse conservate și nesănătoase”, au spus aceștia pentru Turnul Sfatului.

„În perioada actuală, când totul este foarte scump, pastele sunt o mâncare accesibilă” 

Alegerea numelui restaurantului a venit natural întrucât s-a dorit să fie un nume simplu, dar de efect, care să rezume exact preparatele pe care le include meniul.

„Numele am vrut să fie ceva scurt, ușor de ținut minte. Am ajuns la spic, spicul de grâu, care este esența vieții oriunde pe pământ. Ne dorim să nu fie interpretat ca o brutărie, el se cheamă Spic Paste și Vin în ideea că servim paste și încercăm să le împerechem cu vinul care se potriveste cel mai bine cu ingredientele preparatelor. Suntem doi asociați pasionați de vin de peste zece ani. Eu am deschis Wine Not?, iar colegul meu, Alex, este reprezentantul unei dintre cele mai mari crame din România, Davino”, a spus Ovidiu Balaban.

Meniul cuprinde, pe lângă rețetele tradiționale de paste, și rețete de preparate la care se folosesc ingrediente locale, precum brânzeturi și carne din Mărginimea Sibiului. La Spic Paste și Vin o porție de paste costă între 30-57 de lei, cea mai scumpă rețetă fiind cea cu trufe proaspete aduse din București.

„În perioada actuală, când totul este foarte scump, pastele sunt o mâncare accesibilă. Ne-am dorit să nu fie interpretat ca un restaurant italian, însă am plecat pe foarte multe rețete tradiționale de paste, aglio olio, carbonara, amatriciana, avem insa și varianta internationala de Mac and Cheese. În cazul nostru, carbonara înseamnă paste fără smântână în care se pune gălbenuș de ou, pecorino, parmezan și guanciale. Pe lângă aceste paste tradiționale, avem o categorie de paste gourmet în care ne-am dorit să accesăm ingrediente mai speciale, ingrediente locale. Avem ravioli de casă, dar care sunt umpluți cu cârnați de mangaliță de la producători locali, avem ravioli cu brânzeturi din Mărginimea Sibiului trase în sos pesto de casă. Încercăm să implementăm în rețete produsele locale, tindem să ajutăm să se creeze o comunitate care să încurajeze să se folosească și brânzeturile locale, nu doar parmezanul”, a mai spus acesta.

Deserturile copilăriei

Pe partea de deserturi, echipa de la SPIC și-a dorit să fie creativă și să acceseze gusturile autentice ale copilăriei.

„Am reușit să reinventăm cremșnitul, să-l punem la pahar. De asemenea, am făcut o lasagna cu cremă de mascarpone, nuci prăjite și miere. Foile de lasagna le facem noi local, crema este proaspătă, rezultând un preparat fresh și montat pe loc”.

Planuri de viitor

Chiar dacă sunt la început de drum, cei doi asociați au transmis și câteva dintre planurile de viitor pe care le au cu restaurantul SPIC.

„Ne dorim să dăm drumul la o latură de producție de paste de casă pentru care să avem clienți celelalte restaurante din Sibiu, dar și persoane fizice. Ne mai gândim la o unitate de gătit la evenimente”, au mai transmis cei doi asociați pentru Turnul Sfatului.

Activitatea restaurantului Spic o găsiți pe pagina de facebook Spic Paste și Vin, dar și pe pagina de instagram spic. restaurant.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Amadeus

Acum 1 săptămână

Cremsnit la pahar am mâncat acum 5 ani, mai 2019! La Cluj! Nu s.a reinventat la Sibiu! Dar.....na
Raspunde

BS

Acum 1 săptămână

Acum, când totul este foarte scump, ne-am gândit să vindem o porție de 350g de spaghete cu ulei și usturoi cu 35 de lei.
Raspunde

Sergiu Diminte

Acum 1 săptămână

Există si preparate pentru persoanele cu intoleranta la gluten, sau la lactoză, sau pentru diabetici ? Multumesc pentru un eventual raspuns
Raspunde

Marius

Acum 1 săptămână

imi amintesc de un sushi bun in acel loc ! O sa incerc cat de curand pastele Spic !
Raspunde

Papa di Gio

Acum 1 săptămână

Felicitări și prețuri cât mai apropiate de realitate...
Raspunde

Ionut

Acum 1 săptămână

Un restaurant modest cu pretentii de restaurant mare. Am mancat o portie de Carbonara sub medie, pe care si eu o faceam mai bine. Eu nu stiu sa gatesc..
Raspunde

Tony B

Acum 1 săptămână

La Carbonara mai au de lucrat, au primit si pe google reviews specifice pe reteta Carbonara - mai e de lucru pana la a ajunge unde trebuie. La restul mi s-au parut destul de bune, calitativ.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 săptămână

30 de lei o portie de paste? Nu le e rusine?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus