Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Sediul PSD Mediaș, găsit racordat ilegal la rețeaua publică de apă: ”Vom demara procedurile legale necesare, inclusiv plângere penală”. PSD: ”Nu trebuie să judece ei clienții”

Sediul PSD Mediaș, găsit racordat ilegal la rețeaua publică de apă: ”Vom demara procedurile legale necesare, inclusiv plângere penală”. PSD: ”Nu trebuie să judece ei clienții”

Societatea care administrează alimentarea cu apă în nordul județului a depistat luni, 13 mai, că sediul PSD din Mediaș e racordat ilegal de mai mult timp la rețeaua de apă.

Asta, în contextul în care social-democrații de aici s-au plâns în mai multe rânduri că prețul apei este mai mare decât în alte zone ale țării, făcând din acest aspect chiar un mesaj de campanie.

Apa Târnavei Mari a transmis în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului că se are în vedere o plângere penală împotriva PSD, pentru recuperarea sumelor pe care aceștia ar fi trebuit să le plătească pentru apa consumată în ultimii ani.

”Ca urmare a campaniei de montare a contoarelor digitale la nivelul municipiului Mediaș, angajații societății Apa Târnavei Mari au derulat periodic o serie de verificări ale instalațiilor de furnizare a apei potabile, atât pe domeniul public cât și pe domeniul privat. 

În data de 13.05.2024, angajații societății noastre au verificat imobilul situat în Mediaș, Piața Regele Ferdinand nr. 28, constatând că utilizatorul spațiului respectiv folosește apa din rețeaua publică fără a fi contorizat și fără a avea încheiat un contract de furnizare a serviciilor cu Operatorul Regional. Așa cum este consemnat în Procesul Verbal încheiat la fața locului, cităm: „În urma verificării instalației imobilului situat la adresa menționată am constatat următoarele: instalația de furnizare a apei este în stare de funcționare pentru o baie și o bucătărie, iar consumatorul nu este contorizat”. Totodată, în Procesul Verbal se menționează că „Organizația Municipală PSD Mediaș nu deține contract de furnizare a apei și ca atare nu se emit facturi de plată a consumului”. 

Ca urmare a celor constatate, utilizatorul a fost informat să se prezinte la sediul societății Apa Târnavei Mari pentru reglementarea situației.

În cazul în care nu se vor prezenta documente justificative vom demara procedurile legale necesare, inclusiv plângere penală pentru recuperarea prejudiciului cauzat societății noastre”, precizează conducerea societății Apa Târnavei Mari.

Claudiu Mureșan: ”Cum e posibil ca Apa Târnavei Mari să aibă racordați consumatori la sistemul de apă și să nu aibă nici azi contracte”

Claudiu Mureșan este de câteva luni președintele organizației municipale Mediaș a PSD și spune că nu știe de această situație.

Ales senator pe listele USR, el are acum cabinetul parlamentar chiar în sediul din Piața Regele Ferdinand nr. 28.

”Eu sunt de câteva luni și încerc să rezolv problemele, inclusiv pe cele administrative. Din păcate, foștii conducători ai filialei au considerat probabil că sunt neimportant să rezolve problemele administrative ale organizației. Încă nu știu care sunt situațiile la utilități, la branșamentele de gaz, curent și așa mai departe.

Nu știu dacă situația e așa sau nu, însă în niciun caz nu cred că asta are ca vină conducerea actuală a filialei. Dacă e așa situația, pentru că, repet, nu am fost înștiințat, dar dacă e așa, atunci probabil că ar trebui să se întrebe cei de la Apa Târnavei Mari câte astfel de situații sunt în oraș, și dacă nu cumva această situație e o consecință a prețului practicat de societate, unul extrem de mare”, a precizat senatorul social democrat.

Claudiu Mureșan atacă însă societatea de apă pentru că în toată această perioadă nu a verificat dacă are contracte cu toți consumatorii unde se livrează apă.

”Ei ar trebui să se întrebe cum e posibil ca Apa Târnavei Mari să aibă racordați consumatori la sistemul de apă și să nu aibă nici azi contracte.

Eu sunt în chirie cu biroul meu parlamentar la sediul în care PSD Sibiu este proprietarul spațiului, iar eu plătesc tot ce înseamnă tot ce înseamnă chirie și facturi. Eu nu știu în acest moment situația, pentru că nu sunt eu cel care administrează clădirea, eu plătesc facturile trimise de PSD Sibiu. Proprietarul spațiului e PSD Sibiu.

Dar, oricum stau și mă întreb și eu dacă nu cumva cei de la Apa Târnavei ar trebui să explice, nu să judece ei clienții, cum e posibil să existe asta în Mediaș și cine știe unde o mai fi astfel de situații, să nu fie contractate?

Pentru ce a făcut la sediu, trebuie să răspundă cei care au fost înainte în partid”, a mai precizat Claudiu Mureșan pentru Turnul Sfatului.

PSD Mediaș – petiție împotriva prețului prea mare al apei

În 12 martie, PSD Mediaș chiar a inițiat o petiție publică prin care solicita companiei Apa Târnavei Mari și Consiliului Municipal Mediaș să reducă prețul apei. Petiția are acum strânse aproape 1000 de semnături.

”Reduceți prețul apei! Compania „Apa Târnavei Mari” rămâne fruntașă, și în anul 2024, clasându-se pe locul al 5-lea la capitolul “cel mai scump furnizor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din România”.

Medieșenii, dar și locuitorii din nord-estul județului Sibiu (Dumbrăveni, Agnita, Copșa Mică….) sunt nevoiți să plătească mai mult, în mod nejustificat!

Este momentul să acționăm față de nivelul ridicat al prețului serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare și față de modul în care Consiliul Municipal Mediaș înțelege să influențeze managementul Companiei „Apa Târnavei Mari”, în calitate de acționar majoritar.

Numai împreună vom determina Compania „Apa Târnavei Mari” și Consiliul Municipal Mediaș să reducă tariful la apă!”, se precizează în petiție.

Sursa foto: Google Maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

Infractorii PNL-PSD au devenit experti in tactica diversiunista de tip ,,hotii striga primii hotii''.
Raspunde

B

Acum 1 săptămână

Deci domnului pesedist nu-i vine factura de apă de când e el pesedist, dar nu și-a pus întrebarea de ce?! foștii-s de vină
Raspunde

Curat murdar

Acum 1 săptămână

Cat tupeu sa te iei de hot ! De fapt furnizorul e de vina ca nu a stiut ca psd nu-si permite nici macar apa din cauza ca doneaza toate milioanele primite de la bugetul de stat unor orfani si oameni in nevoie !!! Atitudine de borfas prins cu mata-n sac: cum iti permiti sa te iei de mine ? Am ajuns sa ne fure, sa ne calce cu masina si sa ne dea in cap pe strada beizadelele politicienilor doar pentru distractie ! Asta meritam daca de 35 de ani votam niste partide de borfasi care n-au muncit o zi in viata lor dar au si ei si familia zeci de case si masini si in conturi milioane de euro furate !
Raspunde

Didulescu

Acum 1 săptămână

ce tupeu jegos
Raspunde

Kokos

Acum 1 săptămână

Nu ti-ar fi rusine nesimtitule! Adica tu consumi luna de luna apa , nu-ti vine nicio factura , si tot societatea e de vina ca nu te-a atentionat? Psd=partid de hoti si de mafioti!
Raspunde

Sdfsd

Acum 1 săptămână

Hotul striga hotii ca de obicei...
Raspunde

Neluțu Berghezan

Acum 1 săptămână

Tulai, numai despre huotii si infractorii de la Peneleu si Pesedeu, dar despre fedegereul saxon care si-a retrocedat tot centrul, scoli si gradinite nimic, nimic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus