Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu: spun că sunt singurii bugetari care nu au salarii ca la București

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu: spun că sunt singurii bugetari care nu au salarii ca la București

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu anunță că întrerup lucrul timp de două ore în prima parte a zilei de joi.

Protestul care este descris „spontan” are loc între orele 10:00 și 12:00 ale zilei de joi și are menirea de a atrage atenția asupra discriminării la care spun că sunt supuși bugetarii din provincie, față de cei din structurile centrale ale statului. „Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu suntem profund afectați de discriminările salariale, de salariile foarte mici comparativ cu volumul de muncă, de personalul redus și îmbătrânit, de echipamentele folosite uzate moral și fizic; totodata noi îndeplinim aceleaşi atribuţii ca funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului și în mod corect, salarizarea noastră ar trebuie sa fie aceiaşi, însă noi suntem discriminaţi, având salarii mult mai mici”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanți ai funcționarilor agenției din Sibiu.

Bugetarii care au întrerupt lucrul la ora redactării acestei știri spun că există un proiect de amendament la legea salarizării care să repare „nedreptățile și discriminarea produsă angajaților APM-urilor”. Proiectul a fost depus la Senat în luna februarie a acestui an. „Neadoptarea sau întârzierea adoptării amendamentului în Camera Deputaților, întărește nedreptatea și discriminarea angajaților Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, având în vedere faptul că majoritatea funcționarilor publici din alte sectoare bugetare beneficiază de salariile mărite, începând cu 1 ianuarie 2024”, se mai arată în informarea citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Eu

Acum 1 săptămână

Daca salariile sunt prea mici, sa-si dea demisia. Nu e simplu?
Raspunde

Marian Budrala

Acum 1 săptămână

In Bucuresti sunt si preturi mai mari, de asta si diferentele salariale
Raspunde

Jan Sibian

Acum 1 săptămână

Si ? S-a oprit Sibiul din cauza grevei ? Nu. De fapt care era obiectul de activitate al acestei agentii ? Ca eu nu stiu !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus