Joi,
13.06.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Acoperișul și curtea școlii nr. 11 din Gușterița vor fi reabilitate. Pe această temă au polemizat la începutul anului conducerea școlii cu primăria

Acoperișul și curtea școlii nr. 11 din Gușterița vor fi reabilitate. Pe această temă au polemizat la începutul anului conducerea școlii cu primăria

Primăria Sibiu a contractat două firme care să efectueze lucrări de reabilitare ale acoperișului Școlii gimnaziale nr. 11 de pe strada Gorunului din cartierul Gușterița, precum și să asfalteze curtea instituției.

Conform platformei de licitații publice, pe data de 16 mai Serviciul public de administrare a unităților de învățământ preuniversitar de stat Sibiu din cadrul primăriei a atribuit contractul pentru lucrările de reabilitare a acoperișului la Școala Gimnazială nr.11, de pe str. Gorunului, nr.2. Acestea vor fi efectuate de compania sibiană Gyps Construct SRL și vor costa 213.000 lei.

Totodată, pe data de 20 mai, aceeași structură a atribuit și contractul pentru lucrările de reparație a curții interioare a școlii. Contractantul este forma Mytroy SRL, tot din Sibiu, iar valoarea acestuia este de 257.000 lei.

„(...) An de an am cerut asfaltarea curții școlii... Am primit exact zâmbete și ignoranțe politicoase, atât în urma propunerilor fundamentate privind investițiile pentru unitățile școlare care ni se cer, cât și în discuțiile avute cu reprezentanții SPAUIPS (Serviciul școli al Primăriei - n.n.). Evident, ni s-a replicat că "este urgent, dar nu sunt bani, că sunt blocați conform ordonanței guvernamentale și că rămâne de văzut".

Acum or fi blocate, dar doi ani, tot blocate au fost?? Curiozitate personală... Într-un final ni s-a spus că ni se reface gardul școlii, mare bucurie  L-au terminat (...)”, a scris directoarea adjunct a instituției, Cătălina Dumitrean, pe pagina de Facebook atunci când Primăria a anunțat finalizarea gardului.

Atunci, reprezentanții Primăriei au asigurat că au în vedere necesitățile instituției din Gușterița. „În acest an au fost alocate fonduri pentru o nouă investiție la această școală, și anume reabilitarea acoperișului clădirii, care se va efectua după contractarea constructorului. Curtea școlii se va reabilita și acesta, dar numai după încheierea intervențiilor la acoperiș, pentru a evita astfel deteriorarea suprafeței curții cu organizarea de șantier. Amenajarea suprafeței curții este planificată a fi realizată până la finalul anului”, explicau aceștia după o solicitare a Turnul Sfatului.

Citește aici: „Investițiile se fac etapizat”. Reacția Primăriei la „indignarea” directoarei Școlii nr. 11, după ce a fost reparat gardul: „Am cerut asfaltarea curții, am primit zâmbete”

I-am cerut și de data aceasta un punct de vedere directoarei cu privire la noile contracte atribuite. „Pot să vă spun părerea mea: sunt încântată că se iau aceste măsuri și o să beneficiem în sfârșit de niște condiții normale pentru copiii de acolo”, ne-a spus Dumitrean. Cu referire la acoperișul instituției, directoarea a precizat  că acesta este vechi și că „nu s-a mai intervenit asupra lui de foarte mult timp, cum de altfel nu s-a mai intervenit asupra multor alte lucruri la școala respectivă”. Iar în legătură cu lucrările de asfaltare a curții, aceasta ne-a spus că „s-a luat legătura cu noi privind modalitatea prin care se va asfalta; am fost consultați cu privire la mai multe variante pentru a o alege pe cea optimă”.

Precizăm că Școala Gimnazială nr. 11 din mun. Sibiu, str. Gorunului nr. 2, este structură a Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici”, de pe str. Macaralei nr. 1.

Amintim că „mica, dar importanta” investiție anunțată în februarie de Primărie la Școala 11 a fost aprobată în aprilie 2023 de Consiliul local. Consilierii au aprobat atunci două proiecte: unul care prevede refacerea gardului (Total: 497.842,88 lei cu TVA) și altul care se referă la acoperiș (Total: 355.871,86 lei cu TVA).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus