Miercuri,
19.06.2024
Partial Noros
Acum
17°C

CJ în legătură cu Secția de Neurologie de la Județean: Am asigurat condiții de cazare și tratament comparabile cu cele din clinicile private. Implicarea noastră a fost maximă

CJ în legătură cu Secția de Neurologie de la Județean: Am asigurat condiții de cazare și tratament comparabile cu cele din clinicile private. Implicarea noastră a fost maximă

Faptul că Secția de Neurologie a Spitalului Clinic județean Sibiu nu funcționează la capacitate maximă nu încalcă prevederile contractuale prin care s-au obținut fondurile de reabilitare, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Sibiu.

„Proiectul Reabilitarea și echiparea secției clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost realizat cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), iar capacitatea actuală de funcționare nu încalcă prevederile contractuale de obținere a fondurilor menționate”, spun aceștia.

Citește și: Neurologia din Sibiu nu are loc pentru toți bolnavii cronici, la un an de la modernizarea cu peste 40 de milioane de lei. „Este chinuitor să-ți vezi mama că e tot mai rău și să nu poți face nimic”

În ceea ce privește implicarea Consiliului Județean Sibiu în „găsirea de soluții în folosul pacienților și a personalului secției”, conducerea CJ informează că acest aspect intră în atribuțiile managementului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Consiliul Județean Sibiu a fost și este preocupat să identifice soluții și finanțări privind reabilitarea și modernizarea imobilelor care deservesc Spitalul Județean, dar și celelalte două spitale aflate în subordine (cel de Psihiatrie și cel de Pneumoftiziologie), precum și dotarea unităților sanitare cu aparatură medicală performantă. Pentru Secția Neurologie, implicarea Consiliului Județean Sibiu a fost maximă în ceea ce privește asigurarea condițiilor de cazare și tratament comparabile cu cele din clinicile private, precum și dotarea cu echipamente de investigații de ultimă generație”, transmite Ioana Căpățână, purtător de cuvânt al instituției.

Context

Secția de Neurologie a Spitalului Clinic Județean Sibiu nu funcționează la capacitate maximă de mai bine de un an de zile. Mai exact, de când a fost renovată, dotată și inaugurată cu fast. Din cele 75 de paturi avizate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, funcționează doar 36 pentru secție. Acesta este și motivul pentru care inclusiv internarea bolnavilor cronici este limitată. Un sibian care a ajuns să facă adrese scrise atât către conducerea spitalului, cât și către conducerea Consiliului Județean, așteaptă din decembrie 2023 ca mama lui să fie internată. Aceasta suferă de o boală cronică degenerativă.

Citește și: „Cu 75 de paturi avizate de DSP, Secția de Neurologie funcționează la mai puțin de jumătate din capacitate. Lipsa de personal este principala cauză”

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 3 săptămâni

Despre spitalul regional promis in campaniile precedente au pus batista pe tambal.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 3 săptămâni

Secția de hematologie de la ultimul etaj arata chiar bine după renovare.Singurul punct negativ e doamna de la intrarea pe secție care se comporta penibil cu cei care au și așa destule probleme.Am văzut destui angajați la portile instituțiilor care ar putea să-i de-a lecții de omenie deși poate nu au atâta școală cum pretinde ea că ar avea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus