Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Mii de alergători în Piața Mare, la cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu. „Atmosfera este energizantă și de asta avem nevoie acum. Am venit special din Blaj pentru maraton”

Mii de alergători în Piața Mare, la cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu. „Atmosfera este energizantă și de asta avem nevoie acum. Am venit special din Blaj pentru maraton”

Piața Mare a Sibiului a fost plină în această dimineață de alergători ai Maratonului Internațional Sibiu. Cea mai mare ediție de până acum a adus cu ea peste 9000 de alergători, zâmbete, energie, voie bună, dar și multe emoții.

La ora 8 au luat startul maratoniștii, la scurt timp după ei au pornit cei de la semimaratonul Joyson și Decathlon Team Run, apoi cei de la cursa wenglor 10 kilometri. La ora 9, a luat startul Squad Race by Zacaria, iar la 9:30, la 10 și 10:30 sunt programate cursele de 5 kilometri, la crosul MultiversX. Proba specială din acest an, pași pentru oraș by Bilstein, a început la ora 10:40.

Citește și: Nou record: aproape 9.000 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu. „Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită

„Atmosfera este foarte frumoasă, cu multă energie, un vibe bun”

Mihaela aleargă pentru prima dată la maraton și spune că atmosfera este una deosebită. A ales să susțină copiii cu autism.

„N-am mai alergat la maraton, am alergat la alte concursuri și m-am înscris la zece kilometri pentru a susține cauza copiilor cu autism. Atmosfera este foarte frumoasă, cu multă energie, un vibe bun, și pozitiv, exact ce trebuie pentru un început de dimineață” a spus Mihaela pentru Turnul Sfatului.

Maratonul a adus alergători și din alte județe. Eugenia are 63 de ani și a venit împreună cu un grup de prieteni pentru a susține cauza asociației Animal Life.

„Am mai alergat acum doi ani, anul trecut am ratat Sibiul pentru un alt concurs. M-am înscris pentru a susține cauza Asociației Animal Life. Atmosfera este energizantă și de asta avem nevoie acum. Am venit special din Blaj pentru maraton, alerg la cursa de 21 de kilometri”, a spus aceasta.

Pe tot parcursul curselor, alături de alergători sunt 600 de voluntari care îi încurajează cu muzică, energie pozitivă și multă voie bună, după cum se poate vedea în videoclipul de mai jos. 

Cafea, apă și mere pentru maratoniști

Alergătorii care vor trece prin fața cafenelei 2 Friends, situată pe strada Turnului, la numărul cinci și vor să ia o mică pauză de la concurs vor primi gratuit, din partea administratorilor, un pahar de apă și o cafea.

De maratoniști sunt alături și cei de la The Train, care le oferă apă și mere. La ora 9:15 primii alergători au ajuns la linia de finish.

6% din populație aleargă la Maratonul Internațional Sibiu

6 % din populația Sibiului a alergat la competiția din acest an, iar peste 50 de alergători internaționali au fost prezenți, de asemenea, la start.

„Anul acesta am calculat și să știți că 6% din populația Sibiului aleargă la maraton, este o cifră impresionantă având în vedere că nu doar acești oameni alergători sunt implicați în eveniment, ci mai sunt câteva mii de donatori plus toți cei care vin să-i susțină în Piața Mare, prietenii, familia, publicul nostru care este parte din eveniment. (..) De multe ori când merg spre casă aproape pe toate străzile pe care trec văd pe cineva antrenându-se ceea ce este un lucru minunat și ne bucurăm că se întâmplă așa.

Avem peste 50 de alergători internaționali, cei mai mulți vin din Germania, pe locul doi, Regatul Unit al Marii Britanii, avem alergători din Italia, Irlanda, Grecia, Cehia, Turcia și Austria”, declara săptămâna aceasta Ana Bugneriu, director la Fundația Comunitară Sibiu.

Citește și: 6% din populația Sibiului aleargă la Maratonul Internațional Sibiu. „Este o cifră impresionantă”

Cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va cuprinde cel mai mare număr de cauze din istoria evenimentului. După un număr record de aplicații din partea comunității sibiene, membrii juriului au stabilit că 51 de proiecte vor merge mai departe, cele mai multe de până acum, iar printre acestea se regăsesc proiecte culturale, amenajări de spații verzi, proiecte dedicate sănătății sibienilor, proiecte educaționale, proiecte dedicate bunăstării animalelor domestice și sălbatice, proiecte dedicate celor mici, dar și vârstnicilor.

foto Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Radu

Acum 3 săptămâni

Absolut superb. Felicitari organizatorilor pentru un eveniment foarte reusit. Sibiul a fost azi fruncea.
Raspunde

Ciorapel

Acum 3 săptămâni

De la Blaj în pas alergător, nu?
Raspunde

Extraordinar!

Acum 3 săptămâni

Editia din acest an a maratonului a fost una deosebita. Am participat pentru prima data insa m-a convins sa revin si la anul, mai motivat si mai antrenat. Atmosfera a fost mimunata, plina de enegie pozitiva si entuziasm. Organizarea a fost exemplara! ❤️
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 3 săptămâni

Ăștia numără participantii ca cei de la FITS. Ba 9000 ba 6700 ba 60000 pe zi. Pobabil consuma ca si Chiriac aceleasi medicamente. Numără și bătrânii din azil ca sa pape banii credulilor și ahtiatilor după opere de binefacere
Raspunde

Ciobanul

Acum 3 săptămâni

Astia cărunții, care va dati sufletul la maraton, la Daciada faceati mofturi sau erati lenesi...tineretile voastre! Inainte era rusinos sa alergi la Crosul Tineretului , acum e cool la Maratonul Sibiului. Asta spune multe !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus