Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
14°C

Nou record: aproape 9.000 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu. „Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită”

Nou record: aproape 9.000 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu. „Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită”

Maratonul Internațional Sibiu 2024 va aduna la start cel mai mare număr de participanți din istoria evenimentului. Aproape 9.000 de persoane s-au înscris la ediția a 13-a a Maratonului, care va avea loc pe 25-26 mai, anunță organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă. Este un nou record stabilit de MIS, care, în ultimii 2 ani, aproape că și-a dublat numărul de participanți.

După ce în 2023 a crescut cu 1930 de alergători față de ediția precedentă, MIS a avut parte de o evoluție spectaculoasă și în acest an. Înscrierile la MIS 2024 s-au încheiat în 7 mai, la ora 23:59, iar numărul total al participanților din acest an este 8.953, ceea ce înseamnă cu 2.393 de persoane mai mult comparativ cu ediția anterioară. Cei aproape 9000 de participanți au ascultat îndemnul temei din acest an, „Nu sta acasă, că-ți stă norocul”, și s-au înscris la cele 11 probe din cadrul evenimentului, de alergare și de mers, destinate copiilor, adolescenților și adulților, iar pe parcursul traseelor vor fi susținuți și încurajați de aproximativ 650 de voluntari.

„Numărul impresionant de alergători care s-a înscris la ediția cu numărul 13-a Maratonului Internațional Sibiu ne onorează și ne dă o deosebită energie mobilizatoare! Va fi în mod cert o provocare pentru echipa de organizare să facă imperceptibilă o creștere de aproape 2.400 de alergători în plus față de ediția precedentă, însă nouă ne plac provocările și abia așteptăm să ne (re)vedem și (re)cunoaștem la start, cu toate surprizele pe care le coacem pentru această ediție. În 25-26 mai, aproape 9000 de alergători, peste 4200 de donatori, aproximativ 650 de voluntari, peste 100 de parteneri instituționali și din companii, 20 de organizatori, un larg public de sibieni și nu numai, vor da viață și culoare străzilor din oraș, punând efort acolo unde le sunt valorile. Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită, rezilientă. Mulțumim, Sibiu!”, a declarat Ana Bugneriu, directoarea executivă a evenimentului.

Campania de fundraising pentru cauzele MIS se va încheia în 28 iunie, până atunci toți participanții putând fi susținuți cu donații. 

Cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va cuprinde cel mai mare număr de cauze din istoria evenimentului. După un număr record de aplicații din partea comunității sibiene, membrii juriului au stabilit că 51 de proiecte vor merge mai departe, cele mai multe de până acum, iar printre acestea se regăsesc proiecte culturale, amenajări de spații verzi, proiecte dedicate sănătății sibienilor, proiecte educaționale, proiecte dedicate bunăstării animalelor domestice și sălbatice, proiecte dedicate celor mici, dar și vârstnicilor.

Maratonul Internațional Sibiu 2024 va avea loc timp de 2 zile. Sâmbătă, pe 25 mai, se vor desfășura cursele de adulți, iar duminică, pe 26 mai, vor avea loc Cursele Copiilor.

În prima zi a evenimentului se vor pune în mișcare participanții înscriși la următoarele curse: Maratonul Continental (42,2 km), Semimaratonul Joyson (21,2 km), Crosul MultiversX (5,3 km), Decathlon TeamRun (21,1 km), Squad Race by Zacaria (3,4 km), Wenglor 10k (10 km), Pași pentru oraș (probă de mers de 3,4 km). Copiii vor avea o zi dedicată lor, duminică, urmând să alerge la următoarele categorii: 4-5 ani (500 m), 6-7 ani (700 m), 8-9 ani (1000 m), 10-12 ani (1250 m). La fel ca în ultimii ani, cei care nu vor putea fi în Sibiu în ziua evenimentului, vor participa la „Aleargă peste tot” cu GLS, între 25 mai – 28 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 2 săptămâni

Trec rânduri, rânduri muncitoooorii, Cu steagul drept desfășuraaaat. :-)))) .....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus