Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Locatarii unui bloc din Terezian, deranjați de pacienții unor cabinete medicale, au obținut intrare separată. În urmă cu doi ani a fost scandal

Locatarii unui bloc din Terezian, deranjați de pacienții unor cabinete medicale, au obținut intrare separată. În urmă cu doi ani a fost scandal

Cabinetul medical de pe strada Gladiolelor va avea acces separat față de scara blocului în care își desfășoară activitatea mai mulți medici de familie. Aprobarea concesionării fără licitație publică a suprafeței necesare pentru realizarea acestei căi de acces se va afla pe masa consilierilor locali spre aprobare în ședința de marți, 28 mai.

Decizia medicilor de a avea o cale de acces separată de casa scării blocului în care își au cabinetele a fost luată după ce locatarii s-au plâns de disconfort creat de pacienții care vin la cabinet. Nenumărate plângeri au fost înaintate către Direcția de Sănătate Publică Sibiu de locatari, iar un scandalul a fost făcut public inclusiv într-un material publicat de Turnul Sfatului în toamna anului 2022.

Citește și: Scandal între locatarii unui bloc din Terezian și medicii care au acolo cabinete: „Este un adevărat circ”

Acum, consilierii locali vor trebui să voteze aprobarea concesionării fără licitație publică, a unui spațiu de 6 metri pătrați pentru realizarea acestei căi de acces separate.

Prin proiectul de hotărâre se va aproba documentația cadastrală pentru înscrierea separată a imobilului în cartea funciară, înregistrarea în cartea funciară și concesiunea. Aceasta se va face la prețul de 1.478,22 de euro, iar plata se va face anual, în termen de trei ani.

Durata concesiunii va fi de 49 de ani.

„Urmare solicitării înregistrată la Primăria Municipiului Sibiu cu nr. 84171/2023, de către Cabinete Individuale Grupate - Dispensar II Terezian - prin Dl. dr. Luca Ovidiu Florin, Primăria Municipiului Sibiu a eliberat avizul favorabil cu nr. 926761/ 27.12.2023, pentru concesionarea unei suprafeţe de 6 mp din imobilul - teren identificat în CF 130473 Sibiu, având nr. top. 2947/1/1, aparţinând Municipiului Sibiu, în vederea realizării unui acces separat la cabinetul medical situat în Sibiu, Str. Gladiolelor nr.13, bl.1, sc. F, parter, ap.74.

Prin adresa înregistrată cu nr. 33755/08.05.2024, petentul a depus documentaţia cadastrală de primă înregistrare”, se arată proiectul de hotărâre.

În urmă cu doi ani, când a izbucnit scandalul, Horațiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu s-a deplasat la sediul cabinetelor medicilor de familie pentru a discuta cu medicii de familie. În urma acestei vizite s-a ajuns la un acord ca medicii să facă o intrare separată față de cea a locatarilor. Termenul dat atunci pentru realizarea acestui obiectiv a fost de 4 luni, dar siuația a durat mult mai mult.

Citește și: Medicii din Terezian care au intrat în conflict cu locatarii s-au înțeles cu DSP-ul să facă o intrare separată

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Sibian

Acum 3 săptămâni

Locatarii nu au nici un motiv de deranj pentru că acest Dispensar Medical a fost înființat, de cand s a construit blocul,deci știau ce se află acolo..După ce au primit apartamentele de la Ceaușescu PCR ,se plâng Rușine să vă fie
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 3 săptămâni

Inițial am dat dreptate locatarilor.Nu e plăcut să ai în preajma ta un cabinet medical.Apoi m-am gândit că unde și-ar putea desfășura activitatea un medic de familie într-un cartier de blocuri? Mie unul nu mi-ar conveni sa traversez orașul că sa ajung la medicul de familie.Pe de alta parte intr-un bloc nu intra doar locatarii,sunt multe persoane care vin la cei care locuiesc în bloc.Si da,pot fi bolnave fara să știm...Totuși,cred că aceste cabinete medicale ar trebui sa fie destul de mari încât să ofere și o camera de așteptare și pacienții să nu stea pe holul de acces unde ar deranja pe cei care locuiesc în acel bloc.Pe langa asta,aglomerația ar putea fi evitată și prin respectarea programărilor,degeaba ne calcam pe picioare la cabinete că tot doar un pacient intră înăuntru.Problema poate fi ușor rezolvată daca exista comunicare,doar sa se vrea asta.Uneori am impresia că unii dintre noi rămânem închistați in trecut....astăzi cineva mai bătrân că mine întrebă la un magazin de vechiul Tix ,ăla de frecat oale :)))) Normal că s-a supărat că nu l-a găsit:)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus