Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Sibienii Savu Popa și Ovidiu Baron își lansează cele mai recente cărți la Biblioteca Astra. „Un moment de sărbătoare a literaturii sibiene”

Sibienii Savu Popa și Ovidiu Baron își lansează cele mai recente cărți la Biblioteca Astra. „Un moment de sărbătoare a literaturii sibiene”

Sibienii sunt invitați să participe la „un moment de sărbătoare a literaturii sibiene” - lansarea celor mai recente cărți scrise de Savu Popa și Ovidiu Baron. 

Luni, 10 iunie 2024, la Biblioteca Astra Sibiu vor fi lansate „Strigoița”, volumul aparținând lui Savu Popa, și „Zăpadă pe umerii Adelinei”, run oman scris de Ovidiu Baron, ambele publicate la Editura pentru Artă și Literatură, anunță reprezentanții instituției de cultură. 

Prezentările vor avea loc începând cu ora 17:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al Bibliotecii Astra.

Autorii vor oferi publicului perspective nuanțate asupra noilor apariții editoriale, stârnind interesul celor prezenți de a descoperi universul celor două volume. Alături de autori, vor participa la întâlnirea cu publicul Violeta Borzea, editor și Radu Vancu, scriitor și profesor. 

„Avem de-a face cu un roman de dragoste și cu unul despre copilărie, sau mai degrabă de urmărire a modului în care firele creșterii se despart și sunt sau nu recuperate de memorie, călătorie, aventură, risc. Personajele lui Ovidiu Baron pot fi văzute prin prisma unei evoluții mai mult sau mai puțin cronologice, cu o tensiune care crește dramatic și care pare să limpezească, până la urmă, misterul care le învăluie. Ele sunt însă creatoare de lumi, de insule, de micro-universuri în care copilăria, dragostea, descoperirea sunt replicate, reinventate sau deteriorate. E o carte care poate fi citită pe diferite grile, cu un limbaj adeseori poetic, pendulând între vis și real, între trecut și prezent, între unire și abandon. 

Povestirile lui Savu Popa prilejuiesc o incursiune în universul fascinant al unui mic oraș, pe care îl parcurgem prin personaje și evenimente simbolice. Sunt întâlniri privilegiate, transformatoare, formatoare. Unele secvențe impresionează prin anecdotic, altele prin farmecul individual al unui personaj, altele prin magie sau spaimă. Un tărâm de legendă, cel al Ocnei Sibiului, se lasă descoperit prin chei mai puțin obișnuite, pe care numai un cunoscător fin, profund atașat de oamenii și locurile de acolo îl poate oferi.” – transmit reprezentanții Editurii pentru Artă și Literatură, o editură ambițoasă, care a reușit să impună în ultimii ani o colecție de succes.

„Dubla lansare de carte promite să fie un moment de sărbătoare a literaturii sibiene, reunind pasionații de lectură în cadrul confortabil al Bibliotecii ASTRA. La finalul evenimentului, publicul va avea ocazia să primească autografe din partea autorilor,” mai spun reprezentanții instituției. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Husa

Acum 2 săptămâni

Amor în familie.

Raspunde

???

Acum 1 săptămână

Ce-i mai chinuie pe unii talentul!
Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Cine sa mai citeasca toate aiurelile?! N-avem timp nici pentru autori seriosi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus